Hírek

2017.05.07. 18:35

Sárváron ünnepeltek a vasi tűzoltók

SÁRVÁR - Visszakapták régi zászlajukat a sárvári tűzoltók, akik nemrég egy új gépjárműfecskendőt is szolgálatba állíthattak.

Pajor András

Az ünnepség a Nádasdy-vár dísztermében az 1889-es Sárvár Városi Tűzoltóság történelmi emlékzászlójának újraszentelésével kezdődött. A zászlót a Központi Tűzoltó-zenekar felvezetésével ünnepi menet kísérte a városháza elé.

Fotó: Pajor András

- A kormány számára ki-emelt feladat a tűzoltók munkájának támogatása. Ezt a rendészeti életpályamodell bevezetésével és eszközfejlesztésekkel is bizonyítja

- mondta beszédében Ágh Péter országgyűlési képviselő. Erdélyi Krisztián, az Országos Katasztrófavédelmi Fő-igazgatóság főigazgató-helyettese arra kérte kollégáit, szolgálatukat esküjükhöz híven, hazájuk érdekében lássák el. Az emlékzászlót Pintér Richárd sárvári tűzoltóparancsnok vette át. A sárváriak egy új gépjárműfecskendőt is szolgálatba állíthattak.

Az ünnepség végén - más személyek elismerése mellett - Szent Flórián-emlékplakettet kapott Kondora István, Sárvár polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!