Hírek

2015.03.02. 13:32

Savaria Szimfonikus Zenekar: hűtlen kezelés gyanúja és még mi?

A Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Vassné dr. Szele Adrienne hétfőn megerősítette: valóban az adóhivatal bűnügyi igazgatóságának szombathelyi munkatársai nyomoznak a Savaria Szimfonikus Zenekar gazdálkodásával kapcsolatos ügyben. A sajtószóvivőtől kapott válaszból kiderül, hogy Szombathely polgármesterének feljelentése alapján a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának gazdaságvédelmi alosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Vas Népe

A sajtószóvivőtől kapott válaszlevélben az áll, hogy "Mivel olyan bűncselekmény gyanúja is felmerült, amelynek nyomozása nem tartozik a rendőrég hatáskörébe, és az eljárás elkülönítése nem célszerű, a büntetőeljárási törvény alapján az eljáró nyomozó hatóságot az illetékes ügyész jelölte ki. A Szombathelyi Járási Ügyészség az eljárás lefolytatására a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóság Vas Megyei Vizsgálati Osztályát jelölte ki."

Megkérdeztük azt is, hogy a szimfonikus zenekaron kívül más önkormányzati tulajdonú intézményekkel, szervezetekkel kapcsolatban is felmerült-e visszaélésre utaló gyanú, ám Vassné dr. Szele Adrienne válaszából kiderül, hogy  a nyomozás jelenleg csak "a feljelentésben nevesített intézmény" - tehát a Savaria Szimfonikus Zenekar -  gazdálkodását vizsgálja.

A Savaria Szimfonikus Zenekar számos nívós koncertet ad évről évre. Felvételünk a sportházban készült, a Hollywood Classicson (Fotó: Archív)

Bár a főügyészség szóvivője kérdéseinkre küldött válaszában konkrétan nem nevezte meg, hogy  a hűtlen kezelés mellett milyen más bűncselekmény gyanúja merült fel, csak vélelmezni tudjuk, hogy az esetleg  költségvetési csalás lehet. Rákérdeztünk, de nem kaptunk választ arra, hogy ismeretlen elkövető vagy konkrét személy(ek) ellen rendelték el a nyomozást.

Mint az ismert, dr. Puskás Tivadar polgármester január 14-én  a tudomására jutott információk alapján azonnali vizsgálatot rendelt el a Savaria Szimfonikus Zenekar gazdálkodásával kapcsolatban. A jegyzőt helyettesítő aljegyzőt kérte fel arra, hogy a Belső Ellenőrzési Irodával folytassa le a vizsgálatot, amely február 16-én lezárult, és mivel a vizsgálat során jelentős, több mint 150 millió forintnyi  hiányt tártak fel, a polgármester rendőrségi feljelentést tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!