Hírek

2016.10.23. 19:17

Segítik a hazajutást - Ingyenes chipleolvasó működik Bükön

Bükfürdő – Csökkenhet a Bük, Bükfürdő területén kóborló kutyák száma egy új kezdeményezésnek köszönhetően. Mindenki számára elérhető chipleolvasót telepítettek az egyik hotelbe.

Vadas Krisztina

Az egyik neves bükfürdői szálloda már nem csak állatbarát szolgáltatásokkal teszi kényelmesebbé a gazdik és kedvenceik életét. A felelős állattartás melletti elköteleződésük kifejezéseként ingyenes chipleolvasót működtetnek, amellyel segítik a város elkóborolt kutyusainak hazajutását.

Illusztráció: kutyabarát.hu

Minden állattartónak fontos tudni: törvény írja elő, hogy a négy hónapnál idősebb ebek esetében kötelező a mikrochip (transzponder) beültetése. Ennek segítségével a kutya megtalálója nemcsak a gazdit tudja értesíteni, hanem ha ellátásra van szüksége az állatnak, az orvos a központi adatbázisból le tudja hívni az oltási adatokat. Aki elmulasztja a chip beültetését, akár 45 ezer forintos állatvédelmi bírságra is számíthat. Az új chipleolvasó a hét minden napján, 10 és 18 óra között érhető el mindazok számára, akik szeretnének hazajuttatni egy kóborló ebet. A leolvasás után a hotel személyzete kapcsolatba lép a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes állatorvosaival, akik ellenőrzik a számot a rendszerben, majd felveszik a kapcsolatot a gazdával.

Mivel a gondos és szabálykövető állattartás közérdek, az új chipleolvasó üzembe helyezésén a szálloda meghívására részt vett dr. Németh Sándor, Bük polgármestere is. Glázer Tamás, a szálloda igazgatója hangsúlyozta: a természettel való harmónia és az állatbarátság magától értetődő. Az igazgató bejelentette: a szálloda idén hivatalosan is a Kutyabarát.hu szakmai partnere lett, és pályázik az Év Kutyabarát Helye címért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!