Hírek

2014.05.01. 16:25

Segítő lovasok - Karitatív célra gyűjtöttek

Vép - Karitatív célú lovasverseny színhelye volt a Pata Tanya csütörtökön: a szervezők a megyei kórház gyermekonkológiai osztálya számára gyűjtöttek megfigyelő monitorra.

Simon Erzsébet

Elöl harap, hátul rúg, mégis az ember barátja ősidők óta. Könnyű a találós kérdés, a megfejtését még a legkisebbek is tudják. Azok az apróságok egészen biztosan, akik tegnap tucatjával sorakoztak föl a Pata Tanya lovasiskola remekül kialakított terepén, hogy némi segítséggel fölpattanjanak egy-egy paci hátára. Mert a lovak és persze az emberek voltak a főszereplői annak az eseménynek, amelyet Rába András és Görög Richárd ötlete nyomán, Németh László közreműködésével a Vasi Lovas Szövetség és az Alpokalja Daganatos Gyermekekért Alapítvány szervezett önkéntesekkel. Nemes cél érdekében fogtak össze sokan: adományt gyűjtöttek az egész napos lovasversenyen a megyei kórház gyermekonkológiai osztálya javára. Megfigyelő monitorokat vásárolnának, amelyek a kis betegek gyógyítását segítik elő.

A Szájer család fogatán a hajtó ifj. Szájer József, a segéd Szájer Júlia, a Katafai Lovas SE tagjai, velük érkezett V. Németh Zsolt és dr. Bárdi Edit. Fotó: Horváth Csaba

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntő beszédében Böjte Csabát idézte: ha nem hiszel abban, hogy mennyi jó ember van, állj valami jó ügy mellé, s meglátod, mennyi követőd lesz. Nos, e karitatív célú rendezvény mellé sokan odaálltak, de hogy stílszerűek legyünk, mondta nemcsak poroszkáltak, hanem ügettek, vágtáztak. Dr. Bárdi Edit gyermekonkológus köszönetet mondott a vasi lovas társadalomnak, amiért szinte egy emberként, első szóra vállalták a közreműködést. Ráadásul az égiek is a kegyeikbe fogadták a május elsejei rendezvényt: remek nyárias időben díjlovaglók, díjugratók, fogathajtók versengését láthatták a nagy számban összegyűltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!