Hírek

2014.09.19. 08:49

Segítség a csákánydoroszlói családnak

Csákánydoroszló – Ahogy arról beszámoltunk, a nagy esőzések nyomán támadó árvíz elvitte egy csákánydoroszlói család házát. A GySEV azonnal az árvízkárosultak segítségére sietett.

Ölbei Lívia

„A vasúttársaság vezetői megdöbbenéssel értesültek a csákánydoroszlói családdal történtekről. Mivel a családfő GYSEV-es munkavállaló, a vasúttársaság, a vállalat üzemi tanácsával egyetértésben egyszeri, 50 ezer forintos azonnali segély odaítéléséről döntött. Az összeget szerdán délután már át is utalták a munkavállalónak. Emellett a GYSEV Dolgozók Szabad Szakszervezete 70 ezer forint szociális segélyben részesíti a károsult munkatársat, melyet a következő napokban kaphat meg. A vasúttársaság ezen felül két vállalati bérlakást ajánl fel a család átmeneti elhelyezésére, az egyik Kőszegen, a másik Csákánydoroszlón található. A károsult munkavállaló a két ingatlan közül választhat, amennyiben szeretne élni a felajánlott lehetőséggel”, áll a GySEV közleményében.

Ahogy arról beszámoltunk, Horváth Milán és családja fedél nélkül maradt: életük munkáját vitte el a legutóbbi áradás. A településen sokan a segítségükre siettek, az elkövetkezendő hetekre megoldódott a lakhatásuk. De természetesen hosszabb távra is megoldást kell találniuk. Horváth Milánt telefonon értük el pénteken délután. Mint mondta, nagy köszönettel veszik a vasúttársaság fölajánlását, a GySEV képviselője a családfő édesapjával váltott szót a fölajánlott két ingatlanról. Horváth Milánék egyelőre nem döntöttek: a helyi önkormányzat is megoldást ígért. De jólesik mindannyiuknak, hogy a bajban nem marad el a segítség – ezzel a tapasztalattal könnyebb átvészelni a nehéz időket.

 

Kapcsolódó cikk:

Egy élet munkáját sodorta magával a víz Csákánydoroszlón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!