Hírek

2012.12.21. 18:49

Siker: 800 milliós támogatást kapott Szombathely a kormánytól

Szombathely - Pénteken este a szombathelyiek számára örvendetes bejelentéseket tett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Puskás Tivadar polgármester.

Némethy Mária

A polgármester elmondta:  10 év után az idei év volt az első, amikor nem nőtt a város adóssága. Miközben  2002-2010  között megtízszereződött a tartozás,  idén 3 milliárd forinttal csökkent. Bejelentette:  800 millió forintos támogatást kapott Szombathely a kormánytól,  ezzel egyensúlyba került a költségvetés. Az idén sikerült munkahelyeket teremteni, a  LUK  20 ezer négyzetméteres csarnokkal, a Falco új üzemegységgel bővült, elkészült a Csaba utcai felüljáró.   A  kedvező változások  miatt   jövőre ismét fejlesztésekre lesz mód.

 

Hende Csaba (balról) és Puskás Tivadar az átadón (Fotó: Benkő Sándor)

- A kormány nagyra becsüli Szombathely vezetésének erőfeszítéseit, kivételes gesztusként   800 millió forintot  adott   elismerésére - hallottuk dr. Hende Csaba honvédelmi minisztertől, szombathelyi országgyűlési képviselőtől, aki óriási politikai sikerként értékelte ezt, hiszen például Győr, Szeged vagy Debrecen nem kapott támogatást.

Elmondta,  hogy a  kormány szerdai ülésén  a Haladás sporttelep négy mávos ingatlanát  Szombathely tulajdonába adta, így pályázatok révén  lehet fejleszteni  a stadiont.  Örvendetes  bejelentése volt még,  hogy  a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot kiemelt járműipari központtá tette a kormány, a gép- és elektronikai ipar fejlesztését  prioritásként kezelik  Zalaegerszeg-Szombathely-Szentgotthárd  térségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!