Hírek

2017.08.30. 18:35

Teljes felújítás kellene, de a burkolatcsere is nagy előrelépés a Joska-Ola lakótelepnél

SZOMBATHELY Megújultak kisebb járdaszakaszok a Joska-Ola lakótelepen: legutóbb a Gyöngyös patak hídja a Hunyadi úton.

Bakos Ágnes

Babakocsicsal vagy kerekesszékkel gyakorlatilag járhatatlan volt a híd járdája a Hunyadi úton: feltöredezett darabokon lehetett közlekedni, gyalogosan is nehezen. A napokban viszont megkezdődött a felújítás: burkolatcserét végeznek, új kopóréteget kap a szakasz. A Károlyi Antal utca felőli végén tegnap még látszott, ahogy felmarták az előző, repedezett darabokat, aztán felkerült a sima, kényelmesen járható réteg. Kelemen Krisztán, a Joskar-Ola lakótelep önkormányzati képviselője emlékeztetett: a teljes hídfelújítás legalább százmillió forintba kerülne, hiszen szerkezetileg is meg kellene újítani a hidat, erre most nincs keret. Azonban az önkormányzat idei út- és járdafelújítási kasszájából jutott a 600 ezer forintos burkolatjavításra. Ez is nagy segítség az itt közlekedőknek: elsősorban a babakocsival érkezőknek, valamint a tanulóbiciklivel járó ovisoknak és szüleiknek.

Eltűntek a kátyúk a hídról, egyenletes a burkolat Fotó: Szendi Péter

A nyáron a környéken több más járdaszakaszon is végeztek hasonló felújítást: például néhány méterre a hídtól, a Hajnal utcánál, a külső négyemeletes ház körül szintén új kopórétegen közlekedhetnek az erre járók. Ha több millió forintos építkezésekre nem is jut, de kisebb fejlesztések lesznek még - mondta el Kelemen Krisztián. A hídnál maradva: jövőre várhatóan újrafestik a korlátot, ami ha nem is nagy javítás, de esztétikailag jelentős, hiszen attól is komfortosabbak lesznek a lakótelep közterei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!