Hírek

2014.09.12. 18:40

Simon Marcsi kedvenc magyar dala

A szombathelyi szépség Simon Marcsi már több nemzetközi versenyen is képviselte hazánkat. Legutóbb, mint arról már korábban is beszámoltunk egy Koszovóban rendezett világversenyen került a fejére a korona.

Nagy Ildikó

A következő egy évben Koszovót és hazánkat is képviseli. Simon Marcsinak így fontos, hogy hazánkról mindig a legjobb képet mutassa, figyel is arra, hogy bármerre jár a világban megismertesse a külföldiekkel országunkat. Így nem is volt kérdés az, hogy a szombathelyi szépségnél is érdeklődünk: melyik a kedvenc magyar dala?

Fotó: Morvai Tamás Róbert

- Ha egy külföldi versenyen valaki azt kérné, mutassam meg a legjobb magyar slágert, biztosan Oláh Ibolya: Magyarország című dalát választanám. Imádom. Bár Oláh Ibolyáról mostanában nem sokat hallani, azt gondolom, hogy a legtöbb magyar ember ismeri ezt a dalt, tudja a szövegét és a dallamát. A dal szövege elgondolkodtató. Érzéseket vált ki az emberből, és talán nem túlzok, amikor azt mondom, hogy hazánk második himnusza is lehetne - mondta el érdeklődésünkre Simon Marcsi.

Ha még egy abszolút kedvenc magyar előadót kellene mondanom, egyértelműen Ákos neve jut az eszembe. Szerintem nagyon izgalmas zenét csinál évtizedek óta, és ami nagyon fontos, hogy ő az a magyar előadó, aki mindig meg tud újulni. Dalainak szövegei egyszerűen megérintik az embert. Minden dalát imádom, így Ákostól kedvencet nem tudnék mondani, maximum egy Best of Ákos válogatásra lennék képes, ha erre a toplistára legalább 10 dal felkerülhetne - mesélte kedvenc magyar slágerei kapcsán a szombathelyi szépség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!