Hírek

2017.08.21. 18:40

Sok vendéget csalogatott a hőség a vasi fürdőkbe

MEGYEI KÖRKÉP Szinte minden vasi fürdő megtelt a nyár forró napjain. A vezetők kiemelkedő látogatottságról számoltak be.

Vadas Krisztina

A hőség sokakat kicsalogatott a vasi strandokra. Még azok is csobbantak egyet a hűs medencékben, akik egyébként kevésbé kedvelik a vízpartot.

A büki fürdő vezérigazgatója, Boros László Attila eredményes szezonról számolt be. Az idei év eddigi időszakában (januártól augusztus 20-áig) több vendéget fogadott a fürdő, mint az előző év azonos időszakában.
- A 2017-es nyárról elmondható, hogy időjárás tekintetében igen vegyes volt, sajnos a nagyobb lehűlések rendre hétvégén voltak. Természetesen a kánikula hetében megnőtt a strandolási kedv, és egy-egy napon akár hatezernél többen is felkeresték fürdőnket. A legtöbb programunkat július-augusztusra időzítettük, amelyek szintén vonzerőt jelentettek vendégeink számára - tájékoztatott a vezérigazgató.

A sárvári fürdő naponta körülbelül hatezer vendéget fogadott a hőségriadó idején Illusztráció: Szendi Péter

A sárvári fürdő értékesítési igazgatója, Koós Melinda szintén hasonló adatokról számolt be. - Viszonylag jól eloszlott az idei forgalom, de volt néhány olyan nap, amikor kiemelkedő vendégforgalmat bonyolítottunk le. A egy-egy kánikulanapon körülbelül hatezer ember fordult meg a fürdőn. Ez a szám már közelített a telt házhoz, de azt egy nap sem értük el. Ez azért is lehet, mert a látogatók folyamatosan váltakoznak: van, aki délelőtt, van, aki délután megy a strandra - részletezte Koós Melinda.
A megyeszékhelyen, az idén újra megnyitott Termálfürdőben is jelentős volt a forgalom. - A hőség pozitívan hatott a fürdőzési kedvre, kiugróan magas napi látogatottságokat könyvelhettünk el. Időarányosan is meghaladta a fürdő látogatottsága az ilyenkor elvárt adatokat, örülünk, hogy a szombathelyiek a szünet után ismét szívesen jönnek ide fürdeni - értékelte Kántás Zoltán, a Termálfürdő vezetője.

A kisebb vasi strandok is megteltek emberekkel a forró napokon. Vizkeleti Éva, a mesteri termálfürdő igazgatója elmondta: a hőség hatására a hétköznapokon is megtelt a fürdő, a hétvégéken szinte mindig tömve volt. Tapasztalatai szerint olyanok is megmártóztak a medencékben, akik egyébként nem járnak strandolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!