Sokba kerül, ha halogatja a tankolást – mutatjuk, mennyi lesz az üzemanyagár Vasban a drágulás után

2016. március 07., 12:39 szerző: Bakos Ágnes
komment
Jön a tavasz – ezzel magyarázza a holtankoljak.hu, hogy újabb áremelés vár ránk a benzinkutaknál. Szerdától kell többet fizetni: a benzinért kettő, a gázolajért négy forinttal. A kutak közötti árkülönbségek továbbra is óriásiak, mutatjuk a vasi számokat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

28 forint a különbség a legdrágább és a legolcsóbb benzin ára között a Vas megyei töltőállomásoknál. A legolcsóbban egy sajtoskáli kútnál mérik: most 292 forint, szerdától várhatóan 294 forint lesz. A legdrágábban Szombathelyen mérik a 95-öst a megyében: 320 forint most, 322 forint lehet, ha egy az egyben lecsapódik a nagykereskedelmi áremelés.

Hiába a négyforintos drágítás, még mindig bőben háromszáz forint alatt lesz a legolcsóbb vasi dízel. Egy sárvári benzinkút méri most 287 forintért, szerdától várhatóan 291 forintért. A legdrágább vasi gázolajért a megye déli felébe kell autózni: 335 forint most, 339 forint lehet szerdától egy liter dízel.

Országos átlagban a benzin ára literenként 307 forintra, a gázolaj átlagára 309 forintra emelkedik. Még csak március 7. van, de ez már a harmadik áremelés ebben a hónapban: a szerdai áremeléssel együtt összesen nyolc forinttal emelkedett a benzin és a dízel ára is.

Bakos Ágnes

2016. március 07., 12:39 szerző: Bakos Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...