Hírek

2017.06.23. 20:15

Sportcsarnokot és szobrot is avattak a héten

KÖRKÉP Ismét eseménydús héten vagyunk túl, szinte nem is tudjuk, mit emeljünk ki, annyi minden történt. Összeszedtük azokat a legjelentősebb momentumokat, amelyek sokaknak okoztak örömöt.

VN-összeállítás

Elsőként a répcelakiak járhatták el az örömtáncot. Fontos álmuk vált valóra: pontosan egy évvel az alapkőletételt követően, határidőre készült el a Répce Városi Sportcsarnok.

Szurkolói körében, ünnepélyes díjkiosztóval zárta az idei szezont a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata - az ezüstéremmel tértek hazaFotó: Unger Tamás

Flashmobbal, kulturális műsorral, látványos labdazsonglőrökkel és barátságos kézilabda-mérkőzéssel adták át az új objektumot. A sportcsarnok jelentőségét mutatja az is, hogy mennyi prominens személy részt vett az ünnepségen: többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Ágh Péter és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselők, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó József, Répcelak polgármestere, dr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkárhelyettese, Farkas Ágnes, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, valamint Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. A répcelakiak rögtön birtokba vették a sportcsarnokukat, megteltek a lelátók, és bemutatták a komplexum új kabalaállatkáját is.

Szabó József, Répcelak polgármestere, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a Répce Sportcsarnok ünnepélyes megnyitójánFotó: Ohr Tibor

A jazz szerelmesei Szombathelyen kiálthattak boldogan az égbe: elkezdődött a Lamantin Jazz Fesztivál és ezzel együtt a 15. Lamantin Improvizációs Tábor. Gitárosok, basszusgitárosok, énekesek, zongoristák sorakoztak a zeneiskola aulájában. Idén is több mint száz hallgató érkezett, egyéni hangszeres órákon, zeneelméleti és zenetörténeti órákon vehetnek részt. A kurzusok pontos időbeosztás szerint folynak, majd június 24-én délután tartják a Lamantin Improvizációs Tábor zárókoncertjét a tábor diákjainak részvételével, ekkor ér véget a fesztivál is.

Takács Donát basszusgitáros és „e heti" tanítványai, Gácsi Benedek és Skowronek Adrián a hétfői közös zenélésen a 15. Lamantin Improviozációs TáborbanFotó: Szendi Péter

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is megkoszorúzta Németh Pál szerdán, újonnan felavatott szobrát

A Falco-szurkolók boldogsága kitartott vasárnaptól szerdáig: ekkor köszöntötték az ezüstérmes szombathelyi kosárlabdacsapatot. Parádés szezont futottak, ezért a sárga-fekete klub vezetősége úgy gondolta, hogy ünnepélyes díjkiosztóval zárja a szezont - hogy a szurkolók még egyszer utoljára megünnepelhessék a számukra oly sok örömet okozó csapatot. A díjátadót a Savaria Allstars Punk Orchestra méltán híressé vált - Kálmán László szavaival fűszerezett - Falco-indulója nyitotta. Egy másik jeles sporttörténeti esemény is bearanyozta a napokat: felavatták Németh Pál új szobrát. A Szombathelyi Dobó SE és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület kilencedik alkalommal rendezte meg a Németh Pál-emléknapot és a neves atléta mester-edző 80. születésnapjára elkészült a mellszobra is. Egy márvány talapzaton, a dobópálya fő körére tekintve vigyázza immár a dobópápa élethű mása az általa felépített életművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!