Hírek

2015.11.13. 11:59

Stadionépítés előtt: sorra költöznek a szakosztályok

A zöld-fehér klub birkózói és az íjászai már a Szentgyörgyi-iskolában edzenek. A többi szakosztály néhány héten belül követheti őket. Az egyesületen belül jó a hangulat, a sportolók már nagyon várják a sportkomplexum építésének megkezdését.

Vas Népe

- Eddig a szakosztályaink közül már a birkózók és az íjászok költöztek el ideiglenes otthonukba – vágott rögtön a dolgok közepébe Horváth Norbert, a Haladás VSE ügyvezetője. - Ők a Szentgyörgyi-iskolában készülhetnek a jövőben. A különböző korosztályokban tíz válogatott sportolót felvonultató birkózók szerintem megfelelő körülmények között gyakorolhatnak. Az íjászok az intézmény harmadik emeletén kerültek elhelyezésre. Az ő edzéseik is zavartalanul folyhatnak. Ezen kívül már a teljes adminisztrációnk is átköltözött a Szentgyörgyibe. Egyébként ez az oktatási intézmény lesz a bázisunk, szinte mindent ide fogunk áthelyezni.

- Milyenek az eddigi visszajelzések a sportolóktól és az edzőktől?

- Ők is tudják, hogy egy átmeneti időszakról van szó. Most az a lényeg, hogy nem extra, de  megfelelő munkakörülményeket biztosítsunk nekik. Ennek tudatában állnak ők is a dolgokhoz. Akárcsak nekünk, nekik is az lebeg a szemük előtt, hogy az új sportkomplexumban majd minden igényt kielégítő, szó szerint XXI. századi körülmények várják őket.

- Mi a helyzet a többi szakosztállyal?

- Folyamatosan alakítjuk ki számukra a megfelelő helyet. Most a súlyemelők, az ökölvívók és a sakkozók kerülnek sorra. A legegyszerűbb dolgunk természetesen a sakkozókkal van, mivel számukra egy tanterem teljesen megfelelő infrastruktúrát jelent. A súlyemelők és a bokszolók esetében természetesen komolyabb átépítésekre van szükség, de gőzerővel dolgozunk ezeken is. Eredetileg a súlyemelőket helyeztük volna el az aulában, de ezt az álláspontunkat módosítottuk és így a bokszolók kerülnek majd oda. A súlyemelők számára az egykori étkezőt alakítjuk át. Úgy gondolom, hogy néhány héten belül mindkét szakosztály költözhet.  Utána pedig majd a többiek is sorra kerülnek.

- Sok szó esett korábban a teniszezőkről. Ők most hol gyakorolhatnak?

- Ahogy a korábbi esztendőkben, idén is két sátorban teniszeznek a téli időszakban. A Sportligetben és a Késmárk utcában tudnak edzeni. Azt követően pedig a Sportligetben lesz a végleges bázisuk. Egyébként arról sohasem volt szó, hogy esetleg megszüntettük volna a szakosztályt. A problémát az jelentette, hogy a pályáknak kellett megfelelő helyet találni.

- Milyen most a hangulat az egyesületen belül?

- Óriási a várakozás. Azt mindenki tudja, hogy a régi létesítmények lényegében lassan alkalmatlanná váltak arra, hogy minőségi munkát lehessen bennük végezni. Az épületek beáztak, a nyílászárók leamortizálódtak, szinte felfűteni sem lehetett őket. A sportolóink egyértelműen jobb körülményeket érdemelnek és ezt az új sportkomplexum biztosítani is fogja a számukra.

- Milyen jelenleg az egyesület anyagi helyzete?

-  Úgy gondolom, hogy sikerült stabilizálnunk a klub anyagi helyzetét. Ebben egyébként  fontos szerepe volt a városi önkormányzatnak és a névadó szponzornak is is. Ez  a támogatás az alapja, hogy a közel 100 éves egyesület fenntartási nehézségek nélkül, bíztató jövőképpel tud meghatározó lenni a szombathelyi sportéletben.  Mindenki látja a javuló tendenciákat és ez a hozzáállásban és az eredményességben is megmutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!