Hírek

2015.03.27. 15:58

Süvítő szél várható több megyében

Megyei körkép – Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki délelőtt Pest, Fejér, Veszprém, Somogy és Zala megye számos járására.

Bajdó Bettina

A legfrissebb adatok szerint most már Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is számítani kell az akár 70 kilométer/órát meghaladó széllökésekre. Szombathelyen kora reggel még északi szél fújt, azonban kora délutántól kezdve északnyugatira fordult. A szél reggel óta fokozatosan erősödik, a legerősebb széllökést Szombathelyen 14 és 15 óra között mérték. Akkor 61 kilométer/órával süvített a szél. A megyében délután öt órakor a sárvári, a kőszegi, a celldömölki és a vasvári járásban él a citromsárga riasztás.

Az előrejelzések szerint szombaton ugyancsak szükséges az elsőfokú riasztás, mivel a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát is. A szél szombat délutántól mérséklődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!