Hírek

2014.04.24. 10:55

Suzukis ámokfutó: Felfüggeszti-e a bíróság az eljárást?

Szombathely - Bizonyításkiegészítés végett ismét elnapolta a tárgyalást a Szombathelyi Törvényszék az emberöléssel is vádolt suzukis ámokfutó ügyében. Csütörtökön újabb tanúkat hallgatott meg a bíróság.

Simon Erzsébet

Többszöri halasztás után csütörtökön ismét tárgyalta a Szombathelyi Törvényszék a suzukis ámokfutó gyilkosként elhíresült S. L. perét. Emberöléssel, hivatalos személy elleni erőszak, illetve közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja a Vas Megyei Főügyészség a 26 éves nemescsói férfit, aki a vádirat szerint megölte a barátnőjét, az Ajka-padragkúti Cs. Viktóriát.

S. L. a lánnyal az interneten keresztül ismerkedett meg 2009 júniusában, és rövidesen össze is költöztek, a fiú szüleinél laktak. Alig egy év múlva megromlott a kapcsolatuk. S. L. úgy vélte, a lánynak van valakije. Többször is bántalmazta emiatt a barátnőjét, a lány sérüléseiről többen is tudtak. Megismerkedésük után egy évvel egy szombathelyi albérletbe költöztek. Alig pár napot töltöttek ott, amikor 2010.  június 18-áról 19-ére virradóra a féltékeny férfi ismét bántalmazta Viktóriát, majd megfojtotta, lepedőbe tekerte, zsinórokkal átkötötte, és az ágyneműtartóba rejtette. A lányt a hozzátartozói, az ismerősei másnap keresték, mert nem ment dolgozni. S. L. is úgy tett, mintha aggódna, még a párja nagymamájához is elutazott. Június 20-án este kezdett autós ámokfutásba. Szombathelyen, a Zanati úton nagy sebességgel, többször is szabálytalanul előzött. Egy rendőr járőrkocsi követni kezdte, az autós üldözés a 8-as számú főúton, Kislődnél ért véget, ahol a vádlott pályaelhagyásos balesetet szenvedett, ami miatt életveszélyes állapotban került kórházba. Most S. L. cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt áll.

Több tanút is idézett a bíróság csütörtökön, dr. Varga Roland bíró elsőként az elhunyt lány nagymamáját, N. K.-nét kérdezte. A 80 éves asszony elmondta, ő nevelte Vikit, mert annak anyja, az ő lánya a szüléskor lebénult. Az unokája és S. L. kapcsolatát jónak látta, a pár gyakran meglátogatta őt, s Viki neki sosem panaszkodott. Amikor a fiú anyja telefonált, hogy S. L.-t baleset érte, felajánlotta, hogy ha gondozni kell, ő vállalja, hiszen kedveli a fiút. Akkor még nem tudta, hogy mi történt az unokájával.

Az elhunyt lány két közvetlen munkatársa is tanúskodott. Az egyikük már nemigen emlékezett a négy éve történtekre, a másik szerint Viki beszélt neki S. L. féltékenységből eredő agresszivitásáról, s hogy egy másik férfivel költözne össze. Szerinte, ha a másik férfi fölvállalta volna a Vikivel való kapcsolatot, nem történik meg a tragédia.

A bíróság helyt adott az ügyészi és a védői bizonyításkiegészítési indítványoknak, s a következő tárgyalásra további tanúkat, orvos szakértőket idéz. Dr. Tóth László indítványozta, hogy függessze fel a törvényszék az eljárást a védence állapotára tekintettel. A bíróság erről majd csak a szakértők meghallgatása után dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!