Hírek

2017.07.05. 17:15

Száguldozó motorosok a celldömölki a Pápai úton?

CELLDÖMÖLK - A Pápai úton állítólag évek óta száguldoznak a motorosok. A rendőrséghez nem érkezett még bejelentés, de valószínűleg azért így van.

Budai Dávid

Egy olvasónk arra hívta fel figyelmünket, hogy Celldömölkön a Pápai út hosszú, egyenes szakaszát a motorosok évek óta versenypályának használják, és a kétkerekűek sokszor a háromszorosával mennek a megengedett 50 kilométer/óra helyett. Olvasónk szerint nemcsak rendkívül balesetveszélyes a motorosok száguldozása, hanem az ott élőknek persze mindez nagyon zavaró is. Kíváncsiak voltunk, a rendőrség hallott-e már a problémáról, de mint kiderült, a 834-es számú főút érintett szakaszával kapcsolatban a Celldömölki Rendőrkapitányságra nem érkezett bejelentés. Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a statisztikai adatok is alátámasztják, hogy a szóban forgó út nem tartozik a balesetveszélyes szakaszok közé, ugyanis a 2015-ben háromszor, tavaly pedig egy esetben történt baleset. Ettől függetlenül persze munkatársai rendszeresen ellenőrzik a közlekedési szabályok betartását és hajtanak végre sebességellenőrzéseket is.

Sinkovits Tibor, a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesületének elnöke elmondta: biztosan előfordul, hogy valakik a celldömölki egyenesben próbálgatják a vasat, ám a szakasz nem kimondottan számít a motorosok paradicsomának, az inkább Rohonc környékén van, a határ másik oldalán, és ott az osztrák rendőrök fokozottan figyelnek is a kétkerekűekre.

Tibornak egyébként az a tapasztalata, hogy az autósok az utóbbi időben sokkal jobban figyelnek rájuk, mint korábban, de sajnos sok baleset van még így is. Vas megyében egyébként 2016-ig 4,5 ezer motort regisztráltak, ami nem kevés, főleg ha tudjuk, hogy nyolc évvel ezelőtt ugyanez a szám még ezerrel kisebb volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!