Hírek

2017.06.28. 17:20

Szakmai fórumon tanácskoztak a drogokról Szombathelyen

SZOMBATHELY A kábítószerek évente körülbelül 200 ezer ember haláláért felelősek világszerte - erről is szó volt a szombathelyi szakmai fórumon.

Vas Népe

A helyes szemléletmód kialakítása, valamint a városban zajló kábítószer-megelőző tevékenység ésszerűsítése és koordinálása - ez a Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum célja és feladata, és ebben a témában tartottak szakmai találkozót a városházán a kábítószer-ellenes világnap alkalmából.

Végh György Károly, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társelnöke, dr. Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc, a Kábítószer-ügyi Egyeztető Fórum elnöke Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

1988 óta a világnapon prevenciós kampányokkal próbálják felhívni a figyelmet a kábítószer-használat veszélyeire világszerte - Szombathelyen is. Figyelemfelhívó sétával zárult az idei szakmai találkozó: diákok vonultak a Fő térre. Fehér pólóikra festett feliratokkal kínáltak alternatívát a kábítószeres bódulat helyett diáktársaiknak, fiataloknak: zene, kirándulás, barátok, sport, fotózás, mozi, színház - ezeket ajánlják a drogok helyett a szombathelyieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!