Szombaton lenne 75 esztendős a Haladás korábbi legendás kapusa

Szarka Zoltánra, a Haladás korábbi legendás kapusára emlékeztek

2017. augusztus 09., 20:20 szerző: Pum András fotós: Nagy Jácint
komment
SZOMBATHELY - A Magyar Olimpiai Akadémia Hagyományőrző Bizottsága és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület megkoszorúzta Szarka Zoltán sírját. Az olimpiai bajnok labdarúgó szombaton lenne 75 éves.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tavaly április 18-án, 74 esztendős korában hunyt el a Haladás olimpiai aranyérmes kapusa, Szarka Zoltán. A Vasi Halhatatlanok Klubjának tagjává választott sportembert 2012-ben Szombathely város díszpolgárává avatták. A legendás futballista szombaton lenne 75 éves. A Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) Hagyományőrző Bizottsága és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület (HZOHE) a születésnap apropóján koszorúzással egybekötött, rövid megemlékezést tartott a herényi temetőben.

Szarka Zoltán sírjánál Győr Béla (háttal) emlékezik. Szemben balról ifj. Szarka Zoltán, Lehmann László, Benyák András, Horváth Vilmos, dr. Jakabházyné Mező Mária, Békefi Miklós Fotó: Nagy Jácint

Győr Béla, a MOA bizottságának vezetője részletesen ismertette Szarka Zoltán hosszú pályafutását, melyben kiemelt helyet foglalt el a Haladás. Győr Béla hangsúlyozta: nem csak játékosként, emberként is mindenki szerette, tisztelte Szarka Zoltánt. Ehhez a gondolatmenethez csatlakozott Horváth Vilmos, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke, MOB-tag. Jelezte: kevés olyan embert ismert, akinek nem voltak irigyei, ellenségei, haragosai, akit mindenki kedvelt: Szarka Zoltán viszont ilyen volt. A család nevében fia, Szarka Zoltán elérzékényülve köszönte meg a kedves szavakat. Majd dr. Jakabházyné Mező Mária MOA-tag, Lehmann László, a MOA főtitkára és Horváth Vilmos megkoszorúzta a sírt.

Pum András

2017. augusztus 09., 20:20 szerző: Pum András fotós: Nagy Jácint

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...