Hírek

2016.12.04. 19:37

Százezer forinttal segítik a Hospice alapítványt

Kőszeg - A Csók István Művészkör Egyesület aukciója nyomán 100 ezer forintot ajánlottak fel a Hospice alapítványnak.

Turbók Attila

Az idei kőszegi festmény-aukció szervezői 100 ezer forintot utaltak a szombathelyi Hospice alapítványnak.

Fotó: Turbók Attila

- Ünnepi hangulatban és nagy reményekkel telve rendezi meg idén immár ötödik alkalommal jótékonysági tárlatát a kőszegi Csók István Művészkör Egyesület - mondta a Hotel Írottkő aulájában Huber László polgármester. A kőszegi civil szervezet 2016-ban is az adventhoz igazította jótékonysági kiállítással egybekötött festmény- és fotóárverését. Ebben az évben a Szombathelyi Hospice Alapítványt támogatják az aukció bevételéből.

Fotó: Turbók Attila

A péntek délutáni árverés közreműködője az ARTrakció zenekar volt. A kőszegi polgármester megnyitóját követően az egyesület tagjainak részéről felajánlott alkotások és a nyári Írókéz gyerekrajzpályázat művei kerültek kalapács alá. Az egyesület alkotói: Palcsó Julianna, Bráder Tamás Gusztáv, Jencsky Beatrix, Gódor József, Szabadfi Marianna, Zsarnai Sándor, Tölgyesi Ildikó, Berényi Sándor, Domsa Károly, Annemarie Maruna, Koppándi József, Ursula Etzlinger, Németh Péter és Baradács Anett több alkotással is megjelentek a kiállításon, árverésen.

Fotó: Turbók Attila

Ahogy a megnyitón elhangzott: a művészek az egyik legdrágább dolgukat, az idejüket adták a művek elkészítéséért. Az aukció 25 festményének mindegyike elkelt. Az érdeklődők körében volt már párezres felajánlás is, a legdrágább „leütés" 25 ezer forint volt, mely festményt kikiáltási áron vitte el boldog tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!