Szédítően pördültek a szoknyák - Rekordszámú résztvevő a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztiválon

2017. május 14., 12:38 szerző: Vadas Krisztina fotós: Büki László
komment
Többszörös jubileumot ünnepelt a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivál – 15. alkalommal szervezték meg az eseményt, ötödik éve Bükön. A fesztiválra minden eddiginél több fellépő érkezett.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Zsúfolásig telt az Átrium és a sportcsarnok szombat délután Bükön. Akármerre néztünk, mindenütt díszes népi öltözetbe bújt gyermekek szaladgáltak – ki még készülődött, ki éppen utoljára elpróbálta a produkciót.

Korábban Vép és Szombathely adott otthont a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztiválnak, a vasi fürdőváros ötödik alkalommal adott otthont a rendezvénynek. A szervezők várakozását teljesen felülmúlta a jelentkezők száma – úgy gondolták a tavalyi rekordot már nem lehet megdönteni. Idén 27 csoport, harminc műsorszámmal, több mint 750 táncos részvételével zajlott a fesztivál.

Fotó: Büki László

Dr. Kondora Bálint, a Vas megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte: a szivárvány jelző valóban illik az eseményre, hiszen nagyon színes, változatos produkciókkal lépnek a gyeerkek a deszkákra.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta: nagy öröm számára, hogy már öt éve Bükön tartják a fesztivált és büszke, hogy ismét ilyen sokan eljöttek és élettel töltik meg a teret.

A produkciókat háromtagú zsűri értékelte. Némethné Bakonyi Erika, Darmos István és Vastag Richárd néptáncpedagógusok előtt sikeresen bizonyították a gyermekek tehetségüket és szenvedélyüket a néptánc iránt. A zsűri az értékelésében kiemelte: változatos koreográfiákkal készültek, és minden résztvevő legjobb tudását mutatta a színpadon.

Mindeközben a művelődési központ udvara is benépesült: a kísérők és az érdeklődők népies játékokat is kipróbálhattak.

Vadas Krisztina

2017. május 14., 12:38 szerző: Vadas Krisztina fotós: Büki László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...