Hírek

2017.05.14. 10:43

Szédítően pördültek a szoknyák - Rekordszámú résztvevő a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztiválon

Többszörös jubileumot ünnepelt a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivál – 15. alkalommal szervezték meg az eseményt, ötödik éve Bükön. A fesztiválra minden eddiginél több fellépő érkezett.

Vadas Krisztina

Zsúfolásig telt az Átrium és a sportcsarnok szombat délután Bükön. Akármerre néztünk, mindenütt díszes népi öltözetbe bújt gyermekek szaladgáltak – ki még készülődött, ki éppen utoljára elpróbálta a produkciót.

Korábban Vép és Szombathely adott otthont a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztiválnak, a vasi fürdőváros ötödik alkalommal adott otthont a rendezvénynek. A szervezők várakozását teljesen felülmúlta a jelentkezők száma – úgy gondolták a tavalyi rekordot már nem lehet megdönteni. Idén 27 csoport, harminc műsorszámmal, több mint 750 táncos részvételével zajlott a fesztivál.

Fotó: Büki László

Dr. Kondora Bálint, a Vas megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte: a szivárvány jelző valóban illik az eseményre, hiszen nagyon színes, változatos produkciókkal lépnek a gyeerkek a deszkákra.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta: nagy öröm számára, hogy már öt éve Bükön tartják a fesztivált és büszke, hogy ismét ilyen sokan eljöttek és élettel töltik meg a teret.

A produkciókat háromtagú zsűri értékelte. Némethné Bakonyi Erika, Darmos István és Vastag Richárd néptáncpedagógusok előtt sikeresen bizonyították a gyermekek tehetségüket és szenvedélyüket a néptánc iránt. A zsűri az értékelésében kiemelte: változatos koreográfiákkal készültek, és minden résztvevő legjobb tudását mutatta a színpadon.

Mindeközben a művelődési központ udvara is benépesült: a kísérők és az érdeklődők népies játékokat is kipróbálhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!