Hírek

2015.07.04. 09:52

Szemet szemért - Először versenyeznek a vasi búzák

Szombathely – Összesen 46 területről aratott búzát mérnek össze a gazdák a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei Szervezetének I. Búza termésversenyén.

Bakos Ágnes

A verseny célja, hogy emelje a gabonatermesztés termelési színvonalát – írja a NAK Vas megyei szervezetének felhívása. A versenybe minden Vas megyei agrárkamarai tag nevezhetett.

A legmagasabb terméseredményt takarmány és étkezési kategóriában is díjazzák.

A 46 nevezett közül a legtöbb (négy) szombathelyi gazda vagy szervezet területe.

Három-három nevezést küldtek Sárvárról, Celldömölkről és Mersevátról, valamint három területtel nevezett egy-egy gazda Gencsapáti és Chernelházadamonya területéről. Kettő-kettő nevezést fogadott a NAK Ikervárról, Vépről, Jákfáról és Csákánydoroszlóról.

Ezekkel együtt az egész megyéből versenyeznek búzák: Táplánszentkereszt, Nemesbőd, Vasvár, Jánosháza, Őriszentpéter, Csepreg, Acsád, Egyházashetye, Rábapaty, Nádasd, Katafa, Uraiújfalu, Bozzai, Rádóckölked, Tömörd, Bük, Rátót, Ják, Bögöte, Salköveskút, Uraiújfalu, Horvátzsidány és Hegyfalu területéről is küldtek nevezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!