Hírek

2017.06.25. 16:01

Szent Iván és India - Mutatjuk, mi történt Sárváron

Idén India és Szent Iván találkozott a hétvégén a sárvári Csónakázótónál. A mólószínpadon és környékén megrendezett hagyományos, éjszakáig tartó tópartin volt csónakos felvonulás, tűzijáték, napközben pedig népi játszóház és koncertek várták az érdeklődőket.

Pajor András

A nyári napfordulós műsort az indiai Pandit Murari Lal Sharma csoport Rászlílá táncelőadása nyitotta. A Rászlílá egy igen népszerű észak-indiai művészeti forma, amely Uttar Pradés államból, Bradzs vidékéről ered. Folk műfaj, amely egyesíti magában a klasszikus indiai zene, tánc és dráma elemeit. Az Indiai Nagykövetség 14 magyar városban szervezett a nemzetközi jóga naphoz kapcsolódva eseményeket, ezek vasi helyszíne volt a hétvégén Sárvár. A Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivál célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa a két ország közötti kulturális kapcsolatokat.

Pandit Murari Lal Sharma indiai tánccsoport fellépése a sárvári Mólószínpadon

Aki a távoli kultúra után egy kis hazaira vágyott, azt várta a Tulipántos körhinta, a népi játékpark és a kézműves foglalkozások. Az esti program Marton Viki koncertjével kezdődött, majd a Gyöngyhalász latin zenekar lépett fel. A máglyagyújtás Sárváron idén elmaradt - a tűzgyújtási tilalom miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!