A gazdasági szereplők kihatással vannak az életminőségre is

Szentgotthárd - Az ipar növeli a vonzerőt

2017. július 20., 16:57 szerző: Vadas Krisztina fotós: Szendi Péter
komment
SZENTGOTTHÁRD - Az autó- és motorgyártás, az ipar hatással van a település arculatára, életére, gondolkodására - Huszár Gábor polgármester arról beszélt, miként jelentkezett ez a legnyugatibb kisvárosban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szentgotthárd élete szinte azonnal megváltozott, amint az autóipar megjelent a településen. Mindig is egy rendezett, polgári kisváros hangulatát idézte Szentgotthárd, de az ipar fejlődésével egyidejűleg a kertes házak is elkezdtek a határ másik oldalán álló házakéhoz hasonlítani.

- Egy település gondolkodását, arculatát, mindennapi életét megváltoztatja egy ilyen beruházás, függetlenül attól, hogy melyik cég veti meg a lábát nálunk - mondta Huszár Gábor. - Egy városnak kötelessége fejleszteni az ipart és a turizmust. Viszont ennek következtében más területeket is támogatni kell, hogy akik idejönnek dolgozni, azok esetleg gondolják úgy, hogy itt telepednek le. Vagy akik hozzánk jönnek üdülni, azok máskor is szívesen térjenek vissza családjukkal, barátaikkal - emelte ki a polgármester.

Az ipari park folyamatosan bővül, hamarosan újabb területeket is csatolnak hozzá Fotó: Szendi Péter

Ezért támogatja az önkormányzat a különböző művészeti akciókat, az alkotótáborokat, a kulturális programokat. Valamint a település történelmi hagyományait úgy kell "tálalni", hogy az az itt élőkben kellemes gondolatokat, jó érzéseket ébresszen.

Huszár Gábor szerint azonban ezen felül is van egy komoly tényező, amely kihatással van a térség életminőségére. - Többször, többfelől hallani, hogy miért éppen Szombathely kapja a nagyobb volumenű fejlesztési pénzeket. Szerintem tévúton jár, aki így gondolkodik. Ha a keleti határszélen megnézzük Nyíregyházát, Debrecent, Szegedet, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy erős megyei jogú városok. Ugyanis, ha erős a megyeszékhely, akkor az egész térség lobbiereje megnövekszik. Ezért támogatom, hogy Szombathely fejlődjön, mert abból mi, mint kisváros is profitálhatunk. Ha mindent magunknak akarunk, akkor az öncélú és ideiglenes fejlődéshez vezet, nem a régió gyarapodik. Ez a gondolkodásmód egyébként kicsiben, lokálisan is működőképes. Így, ha Szentgotthárd fejlődik, akkor abból a környékbeli települések is profitálnak - összegezte gondolatait a polgármester.

Szentgotthárd vezetése felvállalja az értékeket, a művészetek támogatását, és megbecsüli a polgárokat. Ezzel egyébként nemcsak az ottélők életminőségét javítják, hanem határozott céljuk, hogy megtartsák a munkaerőt a szomszédos Ausztria csábításának ellenére is.

Vadas Krisztina

2017. július 20., 16:57 szerző: Vadas Krisztina fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...