Hírek

2017.04.20. 16:45

A Vas megyei informatikai megmérettetésen a szombathelyiek győzedelmeskedtek

Szentgotthárd - Kétfordulós versenyen mérték össze tudásukat Vas megye informatika iránt érdeklődő középiskolásai. Egyéniben és csapatban is szombathelyi siker született.

Bakos Ágnes

Az idei már a 17. megyei informatikaverseny volt a III. Béla Szakgimnáziumban - emlékeztetett Korpics Ferenc igazgató. Népes volt a mezőny: tíz iskola 16 csapatában 51 versenyző merült el az informatika szépségeiben. A feladatokban elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak a tanulók. Az első fordulóban online teszten kellett bizonyítaniuk felkészültségüket: itt Petrovics Bence, a szombathelyi Gépipari és Informatikai Szakgimnázium diákja lett az első.

A döntőben előbb másfél órában weblapszerkesztési és grafikai feladatokat oldottak meg a diákok, aztán egy korábban elkészített, negyedórás, multimédiás bemutatót tartottak Miért legyek informatikus? címmel.

A vasi tanulók elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak a verseny két fordulójában Fotó: III. Béla Szakgimnázium

Független, háromtagú szakmai zsűri értékelt. A versenyt a szombathelyi Gépipari és Informatikai Szakgimnázium Soltész Tamara, Petrovics Bence, Vers Botond alkotta csapata nyerte, így végül ők vehették át a III. Béla Vándor-kupát.

A házigazdák a második helyen zártak: a III. Béla Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatában Báger Zoltán, Berta Dominik és Laczó Balázs dolgozott együtt a sikerért. A harmadik helyet a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulói szerezték meg: Kurucz András, Kiss Márk és Krajczár Péter.

A helyezettek nemcsak oklevelet, hanem értékes jutalmakat is nyertek a versenyt támogató környékbeli cégek hozzájárulásával - emelte ki összegzésében Támis Gábor, a III. Béla iskola nevelés-oktatási igazgatóhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!