Hírek

2013.04.26. 09:55

Szép eredmények az OTDK-ról - A robotika oktatható általános iskolában is

Szombathely - A XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) szépen szerepeltek a Savaria Egyetemi Központ hallgatói.

Némethy Mária

Több szekcióban is eredményesen szerepeltek a Nyugat-magyarországi Egyetem, Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Karának hallgatói az OTDK-n.

Barcza Attila  PhD-hallgató Robotika, irányítástechnika és kreativitás az általános iskolában a természettudományos oktatásban, konstrukciós játékok felhasználásával című pályamunkájával második lett, felkészítő tanára dr. Nemes József egyetemi docens. Kutatása bizonyítja: a magas szintű műszaki problémák - mint például robotika - oktathatók már az általános iskola különböző évfolyamaiban is

Simon Zsolt  III. éves földrajz BSc-szakos hallgató (témavezetője dr. Balogh András egyetemi docens) Körmend szociálgeográfiai képe című dolgozatával  ugyancsak második lett. Nála a helyi társadalom térbeli tevékenységének feltárásában nagy szerepet játszott az általa végzett, mintegy 800 főre kiterjedt lakossági kérdőívezés. Novák István  első éves geográfus szakos hallgató (témavezetője dr. Lenner Tibor főiskolai docens) harmadik lett Pápa alaprajzának változása a 20. században című művével. Kovács Erik, a kar szintén elsőéves geográfusa a Kerka- és Muramente éghajlatbeli változásainak a helyi mezőgazdaságra gyakorolt hatásait vizsgálta négy mérőállomás hőmérsékleti és csapadékadatai alapján. Témavezetője dr. habil. Puskás János főiskolai tanár volt.

Már most körvonalazódik azoknak a  jelölteknek a  köre, akik a két év múlva,  Kolozsvárott megrendezendő konferencián  képviselhetik Szombathelyt, egyben a Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Karát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!