Hírek

2017.06.27. 19:35

Szépen gyarapodnak a vasi hármas ikrek

TOKORCS Szépen gyarapodnak a májusban született tokorcsi hármasikrek, Adél, Emili és Ákos, akiket otthonukban látogattunk meg.

Cseszkó Tamás

Egyik napról a másikra lettek nagycsaládosok Káldiék. Krisztina és Tamás tavaly döntöttek úgy, hogy a hét éves Lilien mellé testvért vállalnak. És bár Krisztinának is van egy egypetéjű ikerpárja, mindkettőjüket meglepte a hír, miszerint egyszerre három taggal bővül a család.

Krisztina azt mondta, könnyű terhessége volt, mindössze 14 kilót hízott a három babával. A hirtelen háromszoros nővérré avanzsálódott Lilien pedig nagyon örült testvérei érkezésének.

A hármas ikrek születéséről lapunk is beszámolt. Május 8-a nagy nap volt a Káldi család életében, ekkor jöttek ugyanis világra a gyerekek. Adél, Emili és Ákos. A szombathelyi Markusovszky Kórházban a koraszülött osztályra kerültek, mivel a 36. héten születtek. Emilinek volt a legkisebb a születési súlya, 1460 gramm, így meg kellett vár-ni, amíg eléri a 2300 grammot, hogy végre hazamehessenek.

A tokorcsi házban nyugalom és szeretet fogadta tudósítónkat. A gyermekek békésen aludtak. Megtudtuk, az elmúlt másfél hónapban szépen gyarapodott a súlyuk, Ákos és Adél négy kilósak már, Emili picivel van lemaradva, ő most három kilót nyom.

A szülők azt mondják, hogy kiválóan tudnak együttműködni a nevelés területén. Számíthatnak a rokonokra, és a nagylány, valamint az édesapa is kiveszi a részét a napi feladatokból.

Szabados Ivett, Pungor László, Káldi Krisztina és Tamás, Gagyi Levente a három testvérrel, Adéllal, Ákossal és Emilivel Fotó: frisss.hu

A családhoz vendégek is érkeztek, Pungor László és Szabados Ivett a vaskeresztesi cumigyár névre szóló ajándékát adták át. A három ajándékcsomagban életkornak megfelelő cumikat, hozzá illő cumitartóval, többféle cumis-üveget és rágókát találtak. Hogy a szülőknek ezeket minél egyszerűbb legyen tisztítani, sterilizálni egy stelirizáló boxszal is megajándékozták őket.

Ugyancsak ellátogatott Tokorcsra Gagyi Levente, megyei képviselő, aki szintén meglepetéssel szolgált, virágcsokorral és borral kedveskedett a szülőknek, valamint átadta Ágh Péternek, a körzet képviselőjének jókívánságait, aki parlamenti tartózkodása miatt nem tudott jelen lenni a köszöntésen.

- Fiatal képviselőként óriási példát jelent számomra a Káldi család, akik immáron nagycsaládosként gondoskodnak az ország utánpótlásáról - mondta a látogatást követően Gagyi Levente, hozzátéve, hogy fontos, hogy a fiatalok előtt folyamatosan legyenek követendő példaképek, akik erőt adhatnak a jövő nemzedékének is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!