Hírek

2016.11.23. 18:49

Szexi CheerKék - Hivatásuk a szurkolás

Szombathely - 2013 tavaszán alakult a CheerKék, a Savaria Egyetemi Központ pomponcsapata. Azóta már országos sikereket is bezsebeltek.

Vadas Krisztina

Az amerikai filmekből biztosan mindenki ismeri a hajrá-lányokat. Bár a szombathelyi csapat tagjai nem repkednek a levegőben és dupla csavarokat sem ugranak, mégis valami különlegeset hoztak létre, amellyel színesítik az egyetem és Szombathely sportéletét. Az alapítók és vezetők célja nem csak az, hogy mozogjanak a lányok, hanem hogy igazi közösséggé kovácsolódjanak a csapat tagjai.

Hurtik Péter János, az Egyetemi Sportiroda vezetőjének fejében fogalmazódott meg a gondolat, hogy Szombathelyen is jó lenne létrehozni egy hajrá-csapatot.

– Elég sokat önkénteskedtem különböző egyetemi programokon, rendezvényeken. Az ELTE-seknél láttam, hogy milyen szuper szurkolói csapatuk van. Úgy gondoltam, hogy jó lenne a Savaria Egyetemi Központban is megteremteni a lányok számára egy olyan lehetőséget, amely egyrész megmozgatja őket, másrészt közösséget formál – fogalmazta meg az elsődleges célokat Hurtik Péter, aki egyben a csapat vezetője is.

– Felvettem a kapcsolatot az egyetemen olyan hallgatókkal, akiknek van valamilyen edzői képesítésük. Lőrincz Debóra és Varga Gábor lettek ennek a mozgatórugói, mivel mindkettejüknek volt táncos múltja, velük kezdtük el ezt a projektet – mesélte a kezdetekről.

A csapat létjogosultságát és sikerét mutatja az is, hogy rögtön az első évben ezüstérmesek lettek a Magyar Főiskolások és Egyetemisták Országos Bajnokságán (MEFOB).

Tavaly pedig a harmadik helyet szerezték meg ugyanezen a versenyen. Kimondottan cheerdance kategóriában indulnak, ami azt jelenti, hogy koreográfiáikban nem az akrobatikus, hanem a táncos elemek dominálnak.

– Fontos kiemelni, hogy nem minden tag profi, volt, aki itt kezdett el táncolni. Emellett nem csak sportszakos hallgatók vannak, hanem a teljes kampuszról jöttek lányok – mondta a vezető. A csapat számára kisebb nehézséget jelentett, hogy évente változnak a tagok, hiszen van, aki végez az egyetemen, és jönnek a gólyák is.

– Minden évben újra kell építeni a CheerKéket, de szerencsére mindig összekovácsolódnak, közösség épül. A tavalyi koreográfiát például teljesen újra kellett gondolni, mivel nagyrészt kicserélődött a csapat. De nem csak a tagoknál volt változás: Debóra végzett, így most Sári Dávid a csapat edzője – mesélte a mindennapi nehézségekről Hurtik Péter.

A lányok további sikerét mutatja, hogy már nemcsak egyetemi rendezvényeken, sportmérkőzéseken lépnek fel, hanem külső felkéréseik is akadnak.

Most épp egy új koreográfián dolgoznak, amelyet az egyetemi nyílt napon láthat először a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!