Hírek

2012.12.31. 19:24

Szilveszteri gurulás Szombathelyen

Szombathely – Száznál is több vasparipás tett mintegy tíz kilométeres kört a városban az év utolsó napján. Két keréken búcsúztatták az esztendőt a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesülete szervezésében.

Simon Erzsébet

Négy éve, az első alkalommal még alig fél tucatnyian voltak, az idei esztendő utolsó napján pedig már több mint száz motoros gyülekezett a Körmendi úti benzinkútnál, hogy együtt tegyenek egy kört a városban.

(Fotó: Kiss Teodóra)

Két keréken búcsúztatták 2012-t; az év végi együttlétet követelik is a motorosok. Ezt Valiczkó Éva, a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesületének elnöke mondja, mielőtt fölpattan a férje mögé egy 600-as Hondára. Ő az egyesületet vezeti, a párja, Sinkovits Tibor a csillogó-villogó járgány sofőrje. Azt mondják, számukra is kellemes meglepetés a sok motoros látványa, valószínűleg a tavaszi idő csábította gurulásra ilyen nagy számban a vasparipák szerelmeseit. Jöttek Sárvárról, Ikervárról, Körmendről, Szentgotthárdról, hogy csak a távolabbi településeket említsük. S persze szombathelyiek és környékbeliek is bőven akadtak a mezőnyben.

Mintegy tíz kilométernyit motoroznak a város "sugárútjain". Prém Tibor egy Suzuki túrasport-motort melegít, azt mondja, egy baráti társaság ötlete volt a szilveszteri kirándulás, s úgy fest, kitűnő fogadtatásra talált. A népszerű közösségi oldalon előzőleg is sokan jelezték a részvételüket, a ragyogó napfény, a kellemes, korántsem télies idő pedig számukra éppen ideális.

A társaság az egyesület Vépi úti közösségi klubjában köszönt aztán el egymástól s az óévtől. A motorosok persze nem pezsgővel, hanem forró teával koccintottak. Az utolsó gurulás végén persze nem maradt el a gumifüst sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!