Hírek

2015.07.03. 14:16

Szmogos a levegő Szentgotthárdon – az ózon dúsult fel

Szentgotthárd – A kisgyerekek és a légzőszervi betegségben szenvedők, minél kevesebbet tartózkodjanak a szabad levegőn – figyelmeztet az Országos Környezet-egészségügyi Intézet az elmúlt két nap szentgotthárdi mérései alapján.

Bakos Ágnes

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat legfrissebb adatai alapján a „kifogásolt” minősítést kapta a szentgotthárdi levegő.

Ez a négy fokozatú skálán a kettes szint, vagyis még nem veszélyes vagy egészségtelen a levegő a szennyező anyagok mennyisége miatt, de a légúti betegségben szenvedőknek, az időseknek és a gyerekeknek nem érdemes hosszabb ideig a szabadban tartózkodni – a hőség mellett a légszennyezettség miatt sem.

A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében szombat reggelig lényeges változás nem várható.

Vas megye másik mérőállomása Szombathelyen van, itt az „elfogadható”, vagyis a lehető legjobb minősítést kapta a levegő, a legfrissebb mérések alapján.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!