Hírek

2017.02.02. 18:02

Szmogriadó van Szentgotthárdon

Elsőfokú riasztási fokozat van érvényben Szentgotthárdon és térségében a megnövekedett szmog miatt.

Turbók Attila

– Csütörtök délelőtt kaptuk a hírt, hogy a városban és környékén a levegő szennyezettsége túllépte a kritikus értéket, a jegyzővel egyeztetve azonnal korlátozó intézkedéseket léptettünk életbe, és kihirdettük a szmogriadó első, riasztási fokozatát – mondta Huszár Gábor. A szentgotthárdi polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a lakosság – ha teheti – mellőzze a fa- és széntüzelést, valamint csökkentse az autós közlekedést. – A szabadtéri tűzgyújtást és a bontási munkákat a riasztás visszavonásáig tiltólistára tettük - mondta a szentgotthárdi polgármester.

A városban és a környékén a sűrű szmog mellett a köd is nehezíti az életet, legfőképpen a közlekedést. A város térségében lépésben haladnak az autók, nem egy esetben egészen Körmendig tart az araszoló sor, melyet - főleg a határ felé - a kamionok is hizlalnak. A látótávolság méterekre csökkent.

- Abban reménykedünk, hogy az ígért melegfront szele kisöpri ezt az állott levegőt a kistérségből – jegyezte meg Huszár Gábor. Hangoztatta: a mérőműszerek a városban vannak, de a szmoghelyzet az egész térségre érvényes. – Szentgotthárd ilyenkor kevésbé szép arcát mutatja, de a jobb idő beköszöntével a kedvünk is javul majd – jegyezte meg mosolyogva a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!