Hírek

2016.12.05. 13:59

Szmogveszély – De nem Vas megyében

Szmogra figyelmeztet az ÁNTSZ, de elsősorban az északkeleti tájakon. Vas megyében egyelőre tiszta a levegő.

Bakos Ágnes

„Jól jött” az elmúlt napok szeles időjárása a nyugati országrészben, hiszen kitisztította a levegőt – ez látszik az ÁNTSZ hétfőn közzétett térképén. A levegőminőség lakossági tájékoztatóban azt írták a szakemberek: Budapesten, Vácon, Debrecenben, Oszláron, Salgótarjánban, Egerben és Szegeden az egészségügyi határértéket meghaladó szálló por miatt kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.

Forrás: ÁNTSZ

Kazincbarcikán és Miskolcon a tájékoztatási küszöböt meghaladó porszennyezettség miatt egészségtelen volt a levegőminőség. Sajószentpéteren a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet.

A Vas megyei mérőállomásokról, vagyis Szombathelyről és Szentgotthárdról egészséges levegőt jelentettek.

A napokban folytatódik a csapadékmentes és szélcsendes idő, ezért rövid távon nem várható, hogy javul a levegő minősége – sőt, térségünkben is szmogos, de legalábbis szennyezettebb lehet a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!