Hírek

2017.05.09. 12:27

A család erőforrás és nem probléma - Megkezdődtek a Szociális Hét programjai Szombathelyen

Kedden elkezdődött a 21. Szociális Hét a vasi megyeszékhelyen. Központi témának idén a családot, mint erőforrást nevezték meg. Erről szólnak a különböző programok - egészen péntekig.

Vadas Krisztina

Immár több mint két évtizede hagyomány Szombathelyen, hogy tavasszal megszervezik a Szociális Hetet. Mindig nagy érdeklődés övezi a programsorozatot: a szervezők külön figyelnek arra, hogy ne csak a szakemberekhez, a szociális szférában dolgozókhoz szóljanak az eseményeken, hanem a város lakóit, az iskolásokat is bevonják a programokba.

Fotó: Unger Tamás

Kedden délelőtt dr. Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg a rendezvényeket. Beszédében kiemelte: a Szociális Hét lényege, hogy egymástól tanuljunk, tapasztalatot cseréljünk, és közösen találjunk megoldást a felvetődő problémákra. Hangsúlyozta: egy közösség erejét az határozza meg, hogyan bánnak a rászorulókkal. Szombathelyen igyekeznek segíteni minden nehéz sorsú embernek, ehhez egy jól működő intézmény- és ellátási rendszert is építettek az évek során. Külön köszönet illeti azokat, akik a szociális szférában dolgoznak. Ők minden nap empátiával fordulnak a rászorulók felé és segítenek véghezvinni a törekvéseket, megvalósítani a célokat. - Fontos, hogy az ilyen rendezvényeken annyira feltöltekezzünk, hogy a későbbiekben is erőt tudjunk meríteni belőle a mindennapokhoz - mondta a polgármester. Hozzátette: akkor lehet sikeres Szombathely, ha együtt, összefogással segítjük egymást.

Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tartott előadást a polgármesteri köszöntő után. Különös gondolattal kezdte: a családügy nem szociális ügy. - A családra úgy kell tekintenünk, mint erőforrásra, nem pedig problémák gyökerére. A családokat nem felkarolni kell, hanem elősegíteni azt, hogy megmutatkozhasson a családi egység ereje - emelte ki előadásában.

Szerdán 15 órától interaktív érzékenyítő délutánnal folytatódik a program a Fő téren, minden érdeklődőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!