Hírek

2015.03.06. 14:49

Szolgálatba álltak az új rendőrautók Vas megyében

A mindennapi munkát nagyban megkönnyítő járművekkel gazdagodott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A már megérkezett, új szolgálati autókat ünnepélyes keretek között pénteken délelőtt adták át.

Médiaközpont

A jövőben új rendőrautókkal is találkozhatnak a közlekedők a megye útjain. Egy, a központi költségvetési forrásból finanszírozott beruházásnak köszönhetőn a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság gépjármű-flottája is új gépkocsikkal gazdagodott. Ezek között vannak megkülönböztetett jelzésű és ügyintézésre alkalmas, jelzés nélküli autók is. Összesen 36 különböző típusú autót kapott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, ezek közül 28 már szolgálatba is állt.

A megkülönböztetett jelzésű autókat külön rendészeti csomaggal is felszerelték. A sötétített, megerősített üveg, a különböző tárolórekeszek és tartók nemcsak a kényelem, hanem a biztonság miatt is fontosak. Mesics Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság üzemeltetési csoportvezetője elmondta, hogy a kívülről is jól látható fényhíd és a rendőségi jelzések mellett a mindennapi rendőri munkát segítő felszereléssel is ellátták a járműveket. A belső utastérben ráccsal választották le a csomagtartót, extra felszerelésként pedig egy külön rekeszt alakítottak ki a csomagtérben, ahol golyóálló mellényeket és egyéb rendőségi eszközöket lehet tárolni. Az első ülések alá töltővel ellátott led lámpa került.

A járművek nagy segítséget jelentenek a mindennapi munkában, emelte ki dr. Tiborcz János dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya, aki elmondta, hogy ezeket a járműveket a korábban lízingelt gépkocsik kiváltására kapta a Vas megyei rendőség. Ezek az új járművek már a rendőség tulajdonában lévő gépkocsik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!