Hírek

2017.07.09. 16:35

Az ország minden részéről érkeztek muzsikusok és tele volt a Folk Bazár Sárváron

SÁRVÁR - Bírták szuflával a fúvósok és a csapokból sem fogyott ki a hétvégi hőségben a folyékony kenyér. Így idén is jó kiegészítője volt a fúvószenei fesztiválnak Sárváron a Sörexpressz.

Pajor András

- Elsődleges érték a minőségi zenét játszó fúvószenekarok találkozója és fontos az ehhez szorosan kapcsolódó, sok embert vonzó sörfesztivál, a kézműves készítésű sörökkel - mondta Kondora István polgármester a Sárvári Sörexpressz és XVIII. Sárvári Fúvószenekari Várfesztivál és Verseny megnyitóján.

Dr. Kondora Bálinttal, a megyei közgyűlés alelnökével és Máhr Tivadar alpolgármesterrel együtt beállt egy-egy sörcsap mellé: ezzel vette kezdetét az ingyenes sörkóstoló óra. A vár udvarán majdnem ötvenféle sörrel várták a szomjazókat. Nagy sikere volt a gyümölcsös ízesítésű söröknek, melyeknek ez alkalommal fontos tulajdonsága volt, hogy megfelelő alkoholfokkal rendelkeztek.

Kondora István polgármester, Máhr Tivadar alpolgármester és dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke
Fotó: Pajor András

A Sárvári Fúvószenei Várfesztivál keretében idén hetedik alkalommal zajlott fúvószenekari verseny. - Jelenleg a sárvári az ország legrangosabb fúvószenei versenye - méltatta a programot Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke. Érkezett fúvószenekar Balmazújvárosból,

Dombóvárról, Szombathelyről, Kiskunlacházáról és Kiskunfélegyházáról is Sárvárra. Az egész városban szólt fúvósmuzsika: felléptek a várudvaron. a fürdőtől vonultak és gálaműsort is adtak.

A vár hídján a rendezvény három napja során az érkezőket a Folk Bazár kézműves árusai fogadták, házi szappantól a kerámiákon át a bőrárukig, de még péklapátot is lehetett venni, akinek nem volt jobb dolga.

A jókedv és a fesztiválszezon folytatódik Sárváron: a most következő hétvégén lesz a Nádasdy Történelmi Fesztivál forgataga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!