Hírek

2010.11.24. 12:35

Szombathely Advent 2010: karácsonyfadíszítő verseny a Fő téren

November 27-től december 24-ig a hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyi vásár és számos ünnepi műsor várja az érdeklődőket a szombathelyi Fő terén.

Greiner-Csapó Júlia

A Fő téren sétálgatva már láthatjuk, hogyan épülnek fel a karácsonyi vásár pavilonjai, miként kerülnek fel a karácsonyi díszek az óriási fenyőfára. Az ünnepi hangulat, és az adventi várakozás örömteli érzése keríti hatalmába az arra járókat. November 27-én, szombaton  nyitja meg kapuit   a Fő téren a karácsonyi vásár.

A pavilonokban az idei évben csak az ünnepkörhöz kapcsolódó termékeket találnak majd az érdeklődők,  tudtuk meg a sajtótájékoztatón Molnár Miklóstól, Szombathely alpolgármesterétől mint például a kézzel készített karácsonyfadíszek, vagy a mézeskalács. - A vásár három legszebb, legjobb minőségű áruját kínáló pavilonját díjazni is fogjuk. Színes és változatos programok lesznek a Fő téren egészen december 24-ig. -

A Szombathely Advent 2010 elnevezésű rendezvénysorozat november 27-ei megnyitóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere mond köszöntőt. Öt órakor meggyújtják az adventi koszorú első gyertyáját egy ökumenikus szertartás keretében.

Egész hónapban verses, zenés karácsonyi műsorok várják a látogatókat a Fő téren, ezekből szemezgettünk: december 3-án, pénteken koncertet ad Horváth Meggie és Peltzer Géza. December 4-én Wéber Iréna és Novák Antal karácsonyi műsorát láthatjuk. Jöjj el kedves Télapó! Mikulás-váró műsor lesz december 6-án. December 8-án zenés-táncos műsort ad a Mocorgó Óvoda, Bóbita csoportja. December 11-én díjazzák a legszebb pavilont a vásárban.  Betlehemes és pásztor játék lesz  14-én. Karácsonyfadíszítő verseny lesz 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!