Hírek

2017.08.24. 08:11

Tragédia lehetett volna a vasúti átjáróban – Pénzbüntetést javasol a szombathelyi ügyészség

Szombathely – Figyelmetlenség miatt történt baleset, majdnem tragédia az egyik vasúti átjáróban Szombathelyen. A májusi baleset vétkes autósa ellen most emelt vádat az ügyészség.

Bakos Ágnes

A Szombathely-Sopron vasútvonal és a 87-es főút kereszteződésében, a vasúti átjáróban történt a baleset még májusban.

Csak anyagi kárral járt az ütközés, amit egy figyelmetlen autós okozott: a férfi későn vette észre, hogy az előtte haladó személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése miatt lefékezett. A járművét balra kormányozta, így is nekiütközött a másik kocsinak, sőt a vasúti sínekre lökte. A vétkes sofőr autója még lendületben volt: felhajtott az átjáróban kialakított terelőszigetre, majd a fénysorompónak csapódott, amit kidöntött és végül a síneken állt meg.

A másik jármű sofőrje mentette a menthetőt: időben jelezte a balesetet az érkező vonatnak, meg tudta állítani a szerelvényt a mozdonyvezető még a kereszteződés előtt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség pénzbüntetést javasol és azt is, hogy vegyék el a figyelmetlen sofőr jogosítványát – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!