Hírek

2017.05.16. 07:08

Megint 330 felett a dízel Szombathelyen – Kis drágulás jön a benzinkutaknál

Szombathely – Ismét ötven dollár felett jegyzik a Brent típusú kőolaj hordónkénti árát a világpiacon, és gyengült a forint az amerikai dollárral szemben, ezért drágul szerdán a tankolás a benzineseknek és a dízeleseknek is.

Bakos Ágnes

Bruttó kettő forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj ára is szerdán. Ezzel országos átlagban 348 forint lesz egy liter benzin és 347 forint egy liter dízel. Egyes töltőállomások árai között ötven forint is lehet a különbség – így nézve, elenyészőnek tűnhet az is, hogy az elmúlt három hétben húsz forinttal csökkent mindkét üzemanyagfajta ára, hát még a bruttó kétforintos változás.

Az egyik ár-összehasonlító portál gyűjtése szerint Szombathelyen 337 forint lesz a legolcsóbb és 367 forint a legdrágább benzin.

Gázolajból 331 és 363 forint lehet a két szélsőséges szombathelyi ár, ha egy az egyben realizálódik az áremelés.

A világpiacon ötven dollár fölé emelkedett a Brent olaj ára, miközben a forint gyengült az amerikai dollárhoz képest, ez áll a szerdai drágítás hátterében. A szakértők előzetesen négyforintos drágításra számítottak – vagyis péntektől újabb áremelés jöhet a töltőállomásoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!