Hírek

2017.05.15. 10:42

Meghalt egy fogvatartott vasárnap a szombathelyi börtönben! (Frissítve)

Rosszul lett, majd a gyorsan érkező segítség ellenére meghalt egy fogvatartott vasárnap reggel a szombathelyi börtönben. A Bors úgy tudja, halála előtt bántalmazhatták a rabot.

Budai Dávid

Meghalt egy rab vasárnap reggel a szombathelyi börtönben. Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta: kollégái próbálták megmenteni a rosszul lett férfi életét, de sajnos nem jártak sikerrel. A Borsonline úgy értesült, hogy a férfi bántalmazásba halhatott bele, nekünk ezt a szóvivő nem erősítette meg, de az ígérte, hogy hamarosan írásban bővebb felvilágosítást ad az esetről. Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Frissítés:

Megérkezett a válasz a BvOP Kommunikációs Főosztályáról, amelyet most változtatás nélkül közlünk: „A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2017. május 14-én a reggeli órákban egy négyfős zárkában rosszul lett egy 37 éves, jogerős büntetését töltő fogvatartott. A büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség vizsgálja az ügy körülményeit. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében belső vizsgálatot indított. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van. Amennyiben felmerül a személyi állomány felelőssége, azt mindig fegyelmi, vagy indokolt esetben büntetőjogi felelősségrevonás követi."

Hivatalosan tehát nem erősítették meg, hogy az elhunyt rab bántalmazás áldozata lett, és arra sem kaptunk választ, hogy a meghalt fogvatartott milyen bűnért ült börtönben, és hogy mennyi ideje volt még a szabadulásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!