Hírek

2017.07.19. 17:45

Emlékfaültetéssel búcsúztak Dévény Annától, a nemrég elhunyt gyógytornásztól

SZOMBATHELY - Emlékfát ültettek, amelyre gyerekek nevei kerültek: így búcsúztak szerdán Dévény Annától a Csimborasszó Gyermekközpont udvarán.

Tóth Kata

Juhász Gyula Konzoláció című versét hallhatták az egybegyűltek, majd Simonné Pungor Mária DSGM-szakgyógytornász mondta el emlékező gondolatait szerda délután a Csimborasszó Gyermekközpont udvarán. Dévény Annától, Panni nénitől, a legendás gyógytornásztól, művészi torna szakedzőtől búcsúzott, aki életének 81. évében, június 26-án hunyt el, és akinek temetését szerda délután tartották a fővárosban.

Fakorongok kerültek az elültetett juharcsemetére Fotó: Szendi Péter

- Annak a nagy munkásságnak állítunk most emléket, amelyet Panni néni örökül hagyott. Hatalmas kincset kaptunk tőle, amiért soha nem lehetünk eléggé hálásak. Köszönjük, hogy mindezt átadta és általunk tovább élhet - fogalmazott a szakgyógytornász. Hozzátette: ha ő és kollégái továbbadhatják, taníthatják az utódokat, örök lehet ez a kincs. Tovább él ennek az adománynak a gyümölcse azokban a kisgyerekekben, akik ennek a módszernek a nyomán jobban lesznek, meggyógyulnak és a lehetőségekhez képest a legteljesebben élhetnek. Utalt rá: nem adhatják meg mindenkinek a teljes gyógyulást, de sokat tudnak tenni, hogy könnyebb legyen a gyerekeknek a holnap. Hangsúlyozta: Panni néni végtelen alázattal volt minden élethelyzetben. Sokszor bántották, de hatalmas hite volt. Ahogy kitalálta és életre hívta a módszert, olyan formán kell ezt továbbadni, mert teljes az, amit alkotott. A köszönet és hála jeleit tették fel gyógytornászok arra a juharfára, amelyet előzőleg dr. Gecse Krisztián és dr. Mazzag Péter, a gyermekgyógyászati és egészségügyi központ vezetői elültettek. Fakorongok kerültek fel a facsemetére, rajtuk hálás szülők gyermekeinek neveivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!