Hírek

2017.03.13. 19:36

Készüljön forgalomkorlátozásokra Szombathelyen!

Szombathely - Meglepetésben lehet része, ha autóval akar átvágni a városon március 15-én délelőtt, de a buszjáratok is elkerülnek bizonyos megállókat. Összegyűjtöttük a március 15-ei ünnepség miatt életbe lépő forgalomkorlátozásokat a megyeszékhelyen.

Budai Dávid

A március 15-ei rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontokban és helyeken forgalomkorlátozás lesz: kilenc órától várhatóan fél tízig lezárják a Petőfi Sándor-szobor környékét, a Sörház utcát teljes hosszában, valamint a Hollán Ernő utcát, a Nagykar utcától a Kiskar utcai kereszteződésig. Az átvonulás ideje alatt körülbelül 9.25-től 9.50-ig rövid idejű, részleges zárásra kell számítani az Ady téren, a Petőfi Sándor utcában és az ezekbe torkolló utcákban is.

Húsz perccel tíz óra előtt, körülbelül fél tizenegyig a Március 15. tér-Deák Ferenc utca, 18-as Honvéd út-Wesselényi Miklós utca, Szelestey László utca-Wesselényi Miklós utca, Petőfi Sándor utca-Paragvári utca, Petőfi Sándor utca-Kőszegi utca, Karinthy Frigyes utca-Liszt Ferenc utca kereszteződések által határolt területet zárják le. Az átvonulás ideje alatt körülbelül 10.25-10.45 között rövid idejű, részleges zárásra kell számítani a Király utca Petőfi Sándor utca-Mártírok tere közötti szakaszán.

10.30-12.30-ig a Horváth Boldizsár-szobor és Múzeum park környékén kell korlátozásra számítani, a Széll Kálmán utcában (Király utca-Wesselényi Miklós utca közötti szakasz) és a Wesselényi Miklós utcában (Széll Kálmán utca-Kisfaludy Sándor utca közötti szakasz). A rendőrség a fenti időpontokban és helyeken a gépjárműforgalmat eltereli.

Aki inkább a tömegközlekedést választja, az sem ússza meg korlátozás nélkül. Helyi járatok esetében: 9-9.40 között: a 8-as, 9-es és 35-ös vonalszámú járatok nem érintik az Autóbusz-állomás és a Nyomda (autóbusz-állomás irányába) megállóhelyeket, ideiglenesen a Nyugat-magyarországi Egyetem és az Óperint Üzletház megállóhelyeken állnak meg. 9.30-10.40 óra között: az 1C viszonylatszámú autóbuszok nem érintik a Szelestey László utca 27., a Március 15. tér, a Berzsenyi könyvtár, a Paragvári utcai általános iskola, a Dr. István Lajos körút és a Savaria Nagyszálló elnevezésű megállóhelyeket.

A járatok a Dr. István Lajos körúton a Kórház elnevezésű megállóhelyen állnak meg. 10.40-12.40 óra között: az 1C viszonylatszámú autóbuszok nem érintik a Savaria Nagyszálló elnevezésű megállóhelyet. Az országos és regionális autóbuszjáratok útvonala is változik: 9-9.30 óra között: a Sörház utca lezárása miatt az autóbuszjáratok a Petőfi utca-Magyar László utca-Dózsa György utca-Óperint utca-Kiskar utca- Thököly utca útvonalon közlekednek.

9.30-10.30 óra között: a Petőfi utca-18-as Honvéd utca-Szelestey utca részleges lezárása miatt az autóbuszjáratok a Petőfi utca-Sörház utca- Hollán Ernő utca-Kiskar utca-Thököly utca-Szent Márton utca-Vörösmarty utca-Széll K. utca/Szelestey utca-Vasútállomás útvonalon közlekednek, és nem érintik a Szelestey utca elnevezésű megállóhelyet.

10.30-12.30 óra között: a Széll Kálmán utca részleges lezárása miatt az autóbuszjáratok a Petőfi utca-Sörház utca-Hollán Ernő utca-Kiskar utca-Thököly utca-Szent Márton utca-Vörösmarty utca-Széll Kálmán utca-Vasútállomás útvonalon tudnak közlekedni. Az ünnepség befejezése után visszaáll az eredeti forgalmi rend, és az autósok, valamint a busszal közlekedők is fellélegezhetnek.

A nemzeti ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje is, szerdán ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, előtte és utána a munkanapi menetrend érvényes. Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembevételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!