Hírek

2017.05.24. 14:43

Vizes lett a szerda Szombathelyen – Intenzív záporesők áztatták a várost

Körkép – Váltakozó intenzitású záporesőt jelentett Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője szerda délutánról (is). Pedig a nyugati országrészre nem érvényes hivatalos eső-figyelmeztetés.

Bakos Ágnes

Jól látszik a szombathelyi utakon, utcákon: alig bírja elnyelni a csapadékvíz-elvezető rendszer a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű esőt.

Délután egy és két óra között 3,2 milliméter zúdult Szombathelyre, annyi, mint délelőtt több szakaszban összesen. Aztán a következő kora délutáni órában 0,3 milliméter esett.

Délután négy óra körül érkezett újabb zivatar, hogy pontosan mennyi csapadék zúdult akkor a városra, azt majd később összegzi a meteorológiai észlelő.

Fotó: Kerekes Béla és Vadas Krisztina

Az biztos, hogy a Fő téren bokáig állt a víz: egyik gyalogos sem ért a céljához szárazon.

A prognózisok a szerda második felére felszakadozó felhőzetet ígérnek, éjjel pedig már kevés lesz felettünk a felhő. Vas megyére, sőt, a Dunántúlra nem érvényes meteorológiai figyelmeztetés vagy riasztás a csapadék miatt.

Szerda délután ötig 17 °C volt a legmagasabb hőmérséklet Szombathelyen. A prognózis szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.

Csütörtök pedig Orbán napja, az utolsó fagyosszenté – de nem hoz fagyot Szombathelyre, viszont egy kis lehűlést igen. Várhatóan (megint) 20 °C alatt marad a maximum és hidegfront okoz majd fejfájást.

Csütörtökön elszórtan alakulhat ki zápor. A Dunántúlon néhol viharos lesz az északnyugati, északi szél, csak éjszakára veszít átmenetileg az erejéből a légmozgás. Szerdán napközben folyamatosan változott a szélirány: északi, nyugati és délnyugati irányt is jelzett az észlelő Szombathelyről. A legerősebb lökés harminc kilométer per órás volt a szombathelyi állomáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!