Csecsemő- és kisdedgondozásból versenyeztek - Mutatjuk, ki jutottak tovább az országos döntőre

2017. április 04., 15:54 szerző: Tóth Kata fotós: Szendi Péter
komment
Szombathely - Háromfős csapatok jelentkezését várta a Vöröskereszt a 22. Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyre. A megyei fordulót tartották kedden.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A PTE SZESZI Szent-Györgyi Albert Tagintézményébe hat általános és hat középiskolából érkeztek a diákok. Ottjártunkkor a celldömölki szakközépiskolások, Pap Szonja, Murai Dániel és Szabó Liliána épp egy gyakorlati helyszínen versenyeztek - a lázcsillapításról kérdezte őket Simon Ildikó területi védőnő. Csecsemőgondozási ismereteiket tesztelték.

Azt, hogy szakszerűen fogják-e meg a gyereket, előtte mosnak-e kezet, leveszik-e az ékszereiket. Mit tesznek, ha azt tapasztalják, hogy egy 22 hónapos gyereknek láza van, hogyan csillapítják? Mi az a hűtőfürdő, a törzsborítás?

A versenyfelhívásban megjelölt tankönyvet tanulmányozhatták előzetesen a fiatalok, és iskolai védőnők, biológia- és egészségtan tanárok készítették fel őket a tegnapi megmérettetésre.

Halászné Vidéky Veronika szervezőtől megtudtuk, elméletben 13+1-es teszttel, gyakorlatban különböző helyszíneken „vizsgáztak” a gyerekek.

A lázcsillapítás mellett a csecsemők hozzátáplálásáról, az egészséges kisdedek fejlődéséről, súlyméréséről - forgórendszerben, játékos állomásokon.

Az általános iskolások közül a szentgotthárdi Vörösmarty diákjai, a középiskolásoknál pedig a szombathelyi oladi szakgimnázium csapata jutott tovább az országos döntőre, amit május 26-28-án Piliscsabán rendeznek.

Tóth Kata

2017. április 04., 15:54 szerző: Tóth Kata fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...