Hírek

2017.04.27. 16:40

Lélegzetelállító produkciókkal kápráztatta el közönségét a Richter Flórián cirkusz a szerdai premieren

Szombathely - Profizmus, feszültség, látvány és humor: Állati extrém című vadonatúj műsorával érkezett a városba a Richter Flórián cirkusz.

Tóth Kata

- Ebből nagy baj lesz! - kiáltotta egy négyévesforma kislány az édesapja kezét szorongatva, amint a Diorios motoros csoport harmadik tagja is szédült száguldásba kezdett a négy és fél méter átmérőjű halálgömbben. Mondata jókora derültséget keltett a sorban, a körülötte ülő felnőttek feszültségét is oldotta. És ez még csak a kezdet volt a lélegzetelállító produkcióban, amelyben világrekord született: öt hangos, őrült motoros körözött a szerkezetben a nézők szeme láttára anélkül, hogy összeütköztek volna. A gömb egyszer csak szétnyílt, az öt motoros maradt, sőt sértetlenül kerültek ki a szerkezetből, a teljesítményt új világrekordként ünnepelték. A Richter Flórián cirkusz szerda esti előadásának záró attrakciója mondhatni eksztázisba vitte a közönséget. Nem kevésbé az előző két óra műsorszámai.

- Az állatos produkciók alatt a hirtelen mozdulatokat mellőzzék, szelfizni szabad, sőt kötelező, extrém szórakozást kívánunk! - humorral, nagy hangon buzdították a nézőket a hangszórókból arra, hogy lazuljanak el, adják át magukat a látványnak. Az ütemes élőzenére ütemes taps volt a válasz: a nagyérdemű az első pillanattól kezdve vevő volt minden trükkre, műsorszámra, amelyet a szerda esti cirkusz kínált. Pattogatott kukorica- és vattacukorillatba burkolózva, tágra nyílt szemekkel, a gyerekek tátott szájjal élvezték minden pillanatát. Kétpúpú tevék szaladtak először a manézsba, letérdeltek, majd csúsztak idomárjuk felé. Termetes indiai elefánt hátán egyensúlyozott a társulat vezetőjének lánya, Richter Angelina. Jury Gottani - Portugáliából - látványos fényes-fémes lézer-show-t produkált. Különleges produkció következett a profin szervezett műsorban: Richter Flórián irányításával három arab telivér ugrott a porondon elhelyezett karikákba. A cirkusz legfiatalabb munkatársaiként bemutatott lovak vezényszóra produkálták a trükköket - futást hármas formációban, egysoros vonalban.

Jó karban lévő férfiakat toborzott a nézők közül műsorszámához az olasz bohócdinasztiából származó Joy Costa. A hat (nem önként jelentkező) férfiembert ragasztószalaggal kötötte össze és fontos feladattal látta el: ringbeli bokszmérkőzéshez készülve edző, bíró, ellenfél is került ki közülük. A vicces bokszjelenetet mindenki ép bőrrel megúszta. Pillanatnyi üresjárat nélkül folytatódott a show Glen Folco teniszütős zsonglőrködésével. A két selyemszalagban kapaszkodó, elbűvölő Miss Stella levegőben bemutatott, érzéki tangójában gyönyörködhetett a publikum. Majd az ifjú sztár, Richter Kevin világrekord-kísérletét harangozta be a porondmester: két körbe-körbe vágtázó fríz lovon állva, arab telivérekkel és holland frízekkel kiegészülve összesen 19 kitörni vágyó, fényes szőrű, ágaskodó paripa futott a manézsban. Elefánthátra ülhettek a gyerekek a szünetben. Közben védőháló került a színpad fölé - légtornászok, kupolában repülő emberek vették át a terepet. A The Flying Sergio brazil artistasztárjainak már a látványától tériszonya volt a gyengébb idegzetűeknek. Különösen nehéz, veszélyes trükköt, hármas szaltót is láttunk a lengő trapéz bajnokaitól. A Belgiumból érkezett Miss Aurelia bravúros lengőkarika-számmal készült, majd családi produkció következett: táncoló lovakkal, libikókaakadályon átugró arab telivérekkel és mozgásban levő frízek hátán. Állva tapsolt a hálás közönség a Richter Flórián cirkusz meglepetés fináléval készülő szereplőinek. És hogy mi volt a meglepetés? Aki a napokban nézi meg a társulat műsorát, annak ez hadd maradjon titok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!