Hét városban kaphatnak segítséget az ügyfelek munkaügyekben

2017. március 30., 07:30 szerző: Budai Dávid fotós: Budai Dávid
komment
Szombathely - Ingyenes, anonim jogsegélyszolgálat működik a megye hét városában. Minden munkavállalással kapcsolatos kérdésre választ kaphatunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tudja ön, mit kell tennie, ha munkáltatója igazságtalanul bánt önnel? Úgy érzi, jogtalanul bocsátották el, vagy egyszerűen csak nem tudja, milyen adókedvezmények illetnék meg? Sokan nem tudják, pedig régóta van, aki tanácsot adjon. Az ÉNYKK Zrt. szombathelyi telephelyén sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a Nyugat-Dunántúlon működő ingyenes jogsegélyszolgálatokra.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke elmondta, az országszerte, így Vas megyében is (Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Körmend, Vasvár, Kőszeg, Szentgotthárd) felállított JOGpontok minden munkavállalónak segítenek eligazodni a jog útvesztőiben.

Akik az ingyenes szolgáltatást igénybe veszik, azok a munkaviszonnyal kapcsolatos minden kérdésükre választ kaphatnak, legyenek aktív munkavállalók, munkanélküliek, nyugdíjasok, vagy diákok. A szakértők munkajog, társadalombiztosítási jog, társasági és cégjog, szervezeti jog, vállalkozási jog, valamint az adójog területén tudnak segíteni.

Dr. Szabóné dr. Tuboly Andrea ügyvéd és Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón Fotó: Budai Dávid

Dr. Szabóné dr. Tuboly Andrea ügyvéd elmondta, a jogsegély-szolgáltatás teljesen díjtalan és anonim, ezért ha valaki tanácsot kér tőlük, azt nem érheti hátrányos megkülönböztetés. Segítséget telefonon, e-mailen, de akár személyesen is kérhet bárki, ez utóbbi esetében lényeges, hogy munkaidőn kívül tehetik ezt meg.

Megtudtuk, a tavaly július 1-jétől igénybe vehető ingyenes tanácsadásokon alkalmanként öten-hatan kérnek segítséget, és legtöbben a felmondásukkal kapcsolatban kérdeznek. Aki szeretné igénybe venni a szolgáltatást, az a jogpontok.hu oldalon minden információt megtalál.

Budai Dávid

2017. március 30., 07:30 szerző: Budai Dávid fotós: Budai Dávid

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...