Hírek

2017.03.24. 08:24

Plusz egy év Jordán Tamásnak – Ezt javasolja a polgármester

Szombathely – Nyilvánosan és zárt ülésen is kettő-kettő napirendet tárgyalnak meg a képviselők a hétfőre összehívott rendkívüli közgyűlésen. A második téma lesz a nyílt ülésen a színházigazgatói pályázat.

Bakos Ágnes

Meghosszabbítanák Jordán Tamás színházigazgatói megbízatását – derül ki a hétfőre összehívott rendkívüli közgyűlés napirendjéből.

Az előterjesztés emlékeztet: eredménytelenül zárult a január 9-én meghirdetett pályázat, és harminc napon belül újra ki kell írni a vezetői pályázatot. Viszont már készülnie kell a következő évadnak, márpedig az új igazgató csak ősszel kezdene.

Dr. Puskás Tivadar polgármester a határozati javaslatban azt írja:

„Igazgató Úrral történt egyeztetés alapján, illetőleg a 2017/18-as színházi évad szervezésének biztonsága érdekében javasolom, hogy Jordán Tamás ügyvezetői megbízását hosszabbítsa meg a közgyűlés 2018. szeptember 30-ig, a jelenlegi jogviszonyával megegyező, változatlan feltételekkel.”

Döntés hétfőn várható.

Az új pályázat is téma lesz: azt áprilisig ki kell írnia a közgyűlésnek. Az előző kiíráshoz képest kettő kiegészítést tesznek a javaslat szerint. Az egyik az, hogy nem öt évre, hanem három évre szól majd a megbízatás: 2018. október 1-jétől és 2021. január 31-ig. A másik kiegészítés, hogy az elbírálásnál előnyt jelentő feltétel a gazdagsági társaságként működő színházban eltöltött legalább ötéves vezetői tapasztalat. Ha jóváhagyják a pályázat tervét, akkor meghirdetik: harminc napig lehet majd benyújtani a pályázatokat onnantól, hogy a felhívást közzéteszik az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján. A beérkezett munkákat harminc napja lesz elbírálni a közgyűlésnek, miután azokat szakmai bizottság véleményezi. A szakmai bizottságba a munkáltatói jogkör gyakorlójaként a szombathelyi közgyűlés két tagot delegál, őket is megnevezik hétfőn.

A rendkívüli közgyűlés napirendjén szerepel még egy ovis fejlesztés: „a Kneipp módszer óvodai bevezetésével kapcsolatos döntés” lesz az első napirend. Az előterjesztés emlékeztet: a Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvodában, a Donászy Magda Óvodában és a Weöres Sándor Óvodában már tavaly megkezdődött a Kneipp módszer bevezetése – ezt bővítenék az összes ovira a városban. Ehhez rendelkezésre áll a Német Kneipp Szövetség pályázati lehetősége, az induláshoz 13 ezer euró önrész tartozik. A részvételről és az önerőről is döntenek.

Zárt ülésen is kettő téma szerepel majd hétfőn: a Szova és a Vasivíz idei üzleti tervének elfogadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!