Hírek

2017.04.20. 15:41

Szombathelyen járt az osztrák nagykövet

Szombathely - Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövetet fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

Tóth Kata

A budapesti állomáshelyét február 6-án elfoglaló nagykövet elmondta: feladata az, hogy Magyarország minél több régiójába, megyéjébe eljusson, ismerkedjen a városok képviselőivel és elősegítse az Ausztria és Magyarország közötti partnerséget -  a szombathelyi látogatására is ez ösztönözte.

Fotó: Nagy Jácint

A két ország együttműködésének súlypontjait is megnevezte: a kultúrát, a gazdasági kapcsolatokat és az egyéb partnerségek elősegítését.

Dr. Puskás Tivadar polgármesterrel folytatott megbeszélésén szóba került  a katasztrófavédelem, a különböző rendvédelmi szervek együttműködése,  az Interreg programok és a Szombathely és Oberwart között 1991-ben kötött testvérvárosi szerződés is.

Az egynapos viziten Elisabeth Ellison-Kramer felkeresett egy szombathelyi telephelyű multinacionális vállalatot. A gyárlátogatást hivatalos ebéd követte a helyi politikai és gazdasági élet szereplőivel. Délután a székesegyházba volt hivatalos: az egyházmegyei kormányzóval, Császár Istvánnal találkozott. A nap végén a SEK rektorhelyettesével, dr. Németh Istvánnal tárgyalt. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és Kovács Vince, tiszteletbeli osztrák konzul, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kalauzolta a nagykövetet tegnapi programjain. A polgármester örömét fejezte ki, hogy az új osztrák nagykövet asszony első útjainak egyike Szombathelyre vezetett. Hangsúlyozta: látogatása a vasi megyeszékhely  diplomáciai fontosságát jelzi. Majd hozzátette: kötelességünk, hogy szomszédainkkal jó kapcsolatot ápoljunk, hiszen ez számos gazdasági, társadalmi és kulturális együttműködési  lehetőséget  rejt magában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!