Hírek

2015.08.17. 08:03

Szombathelyi férfi halt meg a burgi strandon – negyven percig próbálták újraéleszteni

Burg – Életét vesztette egy szívbeteg férfi az ausztriai Burg tavának strandján. Sokan küzdöttek a szombathelyi férfi életéért, sikertelenül.

Bakos Ágnes

A családjával pihent a burgi tónál a szombathelyi férfi vasárnap délután – tudtuk meg egy szemtanútól. Azt mondta: magyar szótól volt hangos a strand, osztrák vendég alig volt és rengeteg szombathelyi pihent a tó partján.

A víz közepéig beúszott a 60 és 70 közötti férfi, az unokája volt vele. Hangos kiáltásra kapta fel a fejét a többi fürdőző: mintegy harmincan siettek a férfi segítségére, amikor rosszul lett. Azonnal a partra húzták, ahol szintén sokan próbáltak segíteni.

Egy ápolónő is volt a strandon, ő is dolgozott az újraélesztésen. Mentőhelikopter érkezett – de már nem tudták megmenteni a szombathelyi férfit.

Egy másik szemtanú szerint, a 66 éves férfi két lányával és unokájával akarta átúszni a tavat, amikor elmerült.

Az ott látottak alapján szívrohamot kaphatott. Olvasónk úgy tudja, négy évvel ezelőtt volt a szombathelyi férfinek szívkoszorúér-cseréje.

A szemtanú felháborítónak tartja, hogy a parton és vízben levő embereknek kellett kimenteniük a férfit. Ez percekig tartott, sehol sem volt vízimentő. Csak az újraélesztés közben érkezett egy fiatalember, aki a vízimentő lehetett, de csak telefonált, és nem segített az újraélesztésben. Az ápolónőn kívül senki sem értett a szívmasszázshoz.

10 perc után ért a helyszínre két férfi, akik olvasónk szerint a tó elsősegélynyújtó emberei lehettek. Ezután jött csak a helikopter.

A magyar tenger is szedett áldozatokat a hétvégén: három fürdőző fulladt a Balatonba az elmúlt két nap alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!