Hírek

2017.04.27. 15:13

Törzstőkeemelés és sportkoncepció – A szombathelyi közgyűlés második felében

Szombathely – Sportos témákkal folytatódott a szombathelyi közgyűlés délután. A képviselők megvitatták a törzstőke bejegyzett emelését, valamint a 2017-20125-re szóló városi sportkoncepciót.

Bakos Ágnes

A 6-os napirend után a 17-essel folytatódott a közgyűlés, hiszen a napirend megvitatásánál megszavazták, hogy a sportkoncepció tárgyalása elé veszik a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdoni viszonyairól szóló tájékoztatót.

10 igen szavazat és 8 tartózkodás mellett elfogadta a szombathelyi közgyűlés tudomásul vette a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdoni viszonyairól, törzstőkéjének alakulásáról szóló tájékoztatót.

Azért volt téma a cég, mert nem jegyezték be a cégjegyzékbe az új (kötelező) törzstőkét: még mindig 62 millió forint szerepel a cégnél, pedig a tőke már 100 millió forint.

A tagok és törzsbetéteik sorban:

1. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata törzsbetéte: 10,2 millió forint (10,2 százalék)

2. Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. törzsbetéte: 8,5 millió forint (8,54 százalék)

3. HALMILL Team Tanácsadó Kft. törzsbetéte: 81.261.000 forint (81,26 százalék)

Egy 85 oldalas tanulmány készült Szombathely sportjáról. A tanulmányt a Champions Consulting Menedzsment – Tanácsadó és Szolgáltató Kft. készítette. Vizsgálták a város sportrendszerét, a sport- és sportlétesítmény fejlesztés lehetőségeit. Tavaly decemberben készült el a dokumentum, amely összefoglalja a szombathelyi sport-lehetőségeket.

A sporttanulmány a szombathelyi sport továbbfejlesztése terén az úgynevezett „Sportvezérelte Város Modell" megvalósítását javasolta – erre építve készült el a 46 oldalas sportkoncepció, amelyre azért volt szükség, mert a jelenleg érvényes koncepció 15 éve készült.

A koncepció leszögezi: Szombathely 2003-tól a Nemzet Sportvárosa cím birtokosa. Méretéhez, eszközrendszeréhez viszonyítva rendkívül fejlett, sokrétű, gazdag és eredményes sportélettel rendelkezik napjainkban is.

A tanulmányt és a koncepciót is elfogadták a képviselők: 12 igen és 6 nem szavazattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!