Hírek

2014.12.16. 15:21

Szombathelyi közmeghallgatás: a kiskertekről is szó volt

Tegnap közgyűlés, reggel közgyűlés utáni sajtótájékoztató, most pedig a közmeghallgatás következik. Tudják, ez az, amikor a lakosság is elmondhatja, mi nyomja a szívét.

Cseszkó Tamás

16:08 Zoltán kiabált

Onnan kell kezdenünk, hogy elkéstünk, mert akkora forgalom volt az úton, mint a tokiói metrón csúcsjáratban. Így amikor megérkeztünk, már a folyosón hallottuk, hogy valaki nagyon hangosan kiabál. Először azt hittük, a Való Világ játékosai költöztek a Városháza tanácskozójába, de aztán kiderül, Pődör Zoltán, az egyik helyi lakó tette tiszteletét. És kiabál... -Miért dolgoznak bunkók a Városházán? -teszi fel a kérdést, mert szerinte flegmák voltak vele az ügyintézők. Az úriember szerint azért nem nyert Ipkovich, mert nem a lényeggel foglalkoztak.

Pödör Zoltán. Fotó: A szerző

16:24 Egy hajléktalannak nem való ember

Puskás Tivadar polgármester megköszönte Pődör Zoltán észrevételeit, úgy látszik, nem csak mi késtünk el, mert Puskás is elnézést kér, hogy két-három percet csúszott az egész, Pődör Zoltán ugyanis ezért is keményen leszúrta a megjelenteket. Egy újabb úr érkezik, segítséget szeretne kérni, mivel kilakoltatták a családjával, február 1-ig kell kiköltözniük. Nem az önkormányzat lakoltatta ki az úriembert. Egyébként menő pulcsija van, rendesen fel van öltözve, ezért el is hisszük neki, hogy nem a saját hibájukból kell menniük, a fejük fölül árverezték az otthonukat. Hagyatéki jogi problémákat hallgatunk, a polgármester megígéri, próbálnak segíteni.

16:26 Ibolya fél

Kolompár Ibolya következik, a Paragvári utcában lakik négy kiskorú gyermekkel, az édesapjuk meghalt. -Kicsi a ház, mert hajnalok hajnalán kopognak be hozzánk, kéregetnek, egyedül vagyok, félek tőlük, nem merem a gyerekeimet kiengedni, volt, hogy hárman mentek rá a kisfiamra. A szemetet sem merik levinni a gyerekek, segítsenek onnan elköltözni! -mondja Ibolya, aki nem mer feljelentést tenni, mert egyedül van.

16:33 Az ember, aki analfabétáknak tartja a közlekedőket

Újabb úriember következik, úgy néz ki, mint egy nyugdíjas seriff, ő aktuálpolitikai témákban érdeklődik és persze dob is fel sztorikat:

- darázsfészekbe nyúlt-e a jegyző a híváslisták kikérésével

- miért van ilyen sok bizottsági tag, milyen jogosultságuk van különböző ügyekben dönteni, és ezért mennyi jövedelmet vesznek ki a városlakók zsebéből?

- tényleg veszteséges Szombathely parkolási rendszere? Tényleg nincs méltányosság?

- Azt javasolja, hogy legyen öntapadós a parkolójegy,

- Szombathelyen nem ismerik a jobbkezes utcákat, amatőrök, analfabéták.

Emberünk láthatóan elégedett, hogy mindezt megoszthatta a nyilvánossággal.

16:36 Kik vannak itt?

És hogy kiknek mondják panaszaikat a polgárok? Itt van dr. Puskás Tivadar polgármester, ő vezeti a meghallgatást, de Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek is kikerekedett szemekkel figyelnek. Mellettük Lendvai Ferenc tanácsnok is az asztalnál foglal helyet, valamint a jegyzői feladatokkal megbízott aljegyző, dr. Károlyi Ákos, és a hivatal egyik csinos hölgy munkatársa vannak még itt. Több képviselő is tiszteletét tette, a jobboldalról: Rettegi Attila, Ágh Ernő, Sáthory Károly, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, dr. Kecskés László, a baloldalról: dr. Ipkoich György, Szuhai Viktor, Tóth Kálmán, Horváth Soma, Kopcsándi József, dr. Nemény András, Kelemen Krisztián, de itt van a Jobbik képviselője, Balassa Péter is.

16:43 "A földön kell aludnom"

Orsós Ferencné is itt van, neki is lakásproblémái vannak. Öt kiskorú gyereket nevel, és a földön alszik, mert máshogy nem férnek el. Nagyobb lakást szeretne kapni. -Egyedül vagyok, vesebeteg vagyok, kezelésre járok, segítsenek. Puskás Tivadar kéri a Lakásirodát, hogy járjanak utána a problémának, és próbáljanak segíteni. -Az önkormányzat 35 millió forintot fordít lakásfelújításra a következő időszakban.

16:48 Breaking: Rendeződött a földtörvény

Sali István a földtörvény miatt érkezett. -Mi a helyzet ez ügyben? Legalább nyolcszáz embert érint a döntés. Jó volna, ha tudnánk, mi a helyzet- mondja a férfi. Annak külön örülünk, hogy folyamatosan a Vas Népére hivatkozik, tőlünk tájékozódik, hogy mi újság kiskert ügyben. Arra is kíváncsi, hogy miért nincs egy bizottsági elnök sem más pártból? Azt mondja, a Vas Népének is válaszolniuk kéne.

-Mindenki, aki a Körtésben bérlő, megnyugodhat, a Parlament megszavazta a törvényt, amely a kérdést megnyugtatóan rendezi. -A Vas Népében is bent lesz a hír -mondja Puskás. A bizottsági elnökös kérdésre a következő válasz jön: Volt egy választás, egy eredmény, a bizottsági struktúrát így alakítottuk ki a rendszert.

16:51 Imre szerint a győri polgármester sokkal talpraesettebb

Még mindig az előző úr szól, szerinte a győri polgármester sokkal talpraesettebb. -Az, hogy a győri polgármester sokkal ügyesebb, meg még olimpiai bajnok is volt, az biztos, de mentőorvosnak meg én vagyok a jobb -válaszol frappánsan Puskás.

16:54 Mozgássérült autó kukkolók

Kondor István következik, aki szerint azt nem veszik figyelembe, akik kukkerolják az autókat, hogy ki valójában a mozgássérült, és ki nem. Mert tud olyanról, aki oda áll, aztán közben Ausztriába jár dolgozni, meg olyan is akadt, aki részegen parkolt ott. Lakézi Gábor, a Városüzemeltetési osztály vezetője válaszol, a kérelmet a mozgássérült adhatja ki, és ki kell neki jelölni a helyet, de gyakran csak alkalomszerűen használják ki ezeket a helyeket.

16:58 Elfogytak a hozzászólók

Vége lett, egy órás sem volt, ám számos nehéz helyzettel találkoztunk. Köszönjük figyelmüket, és ne feledjék, jövőre is lesz közmeghallgatás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!