Hírek

2016.11.09. 15:42

Szomorú kutyatörténet - Gércén dobták ki őket

Gérce - November 1-jén találtak egy alomnyi kiskutyát egy nejlonzacskóban, egy fára kötve. Az állatvédők megteszik, amit tudnak.

Bakos Ágnes

A Kemenesalja-Sárvár Mentett Kutyáiért csoportot, Minárcsik Sándort riasztották, amikor megtalálták a táskát november első napján. Az esetről ezt írta a kutyamentő csoport: „Gércén a temető közelében egy fára akasztott szatyorban találtak öt, körülbelül két hetes kiskutyát. Gondolom, miután az illető kipipálta ezt a teendőt, áhítatos képpel bement a temetőbe és meggyújtotta a mécseseket a hozzátartozói sírján.”

Kemenesalja-Sárvár Mentett Kutyáiért csoport

 

Azonnal elmentek a kiskutyákért, egy maradt életben. Nagyon sokat sírt a mindössze kéthetes eb, a szeme még ki sem nyílt, olyan fiatal. De a hangja azt mutatta: erős, élni akar a kicsi eb, ahogy az állatvédők fogalmaztak „egy pici harcos”. Egy kutyabarát tudott segíteni: nem sokkal idősebb kölyköket nevel a saját kutyája és az anya befogadta az apróságot egy „plusznak” az alomba. Az elmúlt héten közzétett beszámolók szerint nehezen, de eszik a kiskutya. Tápot is kap cumisüvegből. Mindent megtesznek, hogy életben tartsák.
A kommentelők az ivartalanításra figyelmeztetnek, ki szelídebben, ki határozottabb szavakkal. Mert ez a felelős állattartás kulcsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!