Hírek

2017.06.02. 11:54

Szuhai Viktor szlovák cége: miért hiányos a DK elnökének vagyonnyilatkozata?

Pénteken került nyilvánosságra a hír, miszerint a szombathelyi Demokratikus Koalíció elnöke érdekelt egy szlovák gazdasági társaságban, ám ezen tényt nem szerepeltette vagyonnyilatkozatában. Az ügyben az érintett politikus is megszólalt.

Cseszkó Tamás

A frisss.hu írta meg, hogy az interneten is fellelhető dokumentumok tanúsága szerint Szuhai Viktor, a Demokratikus Koalíció szombathelyi elnöke tulajdonosa és ügyvezetője a LaSantee Network nevet viselő, Szlovákiában bejegyzett cégnek, ám ezen tény valamilyen oknál fogva kimaradt a képviselő vagyonnyilatkozatából. „A LaSantee Network Komarnóban van bejegyezve, az adatok szerint többek között ügynöki tevékenységgel, értékesítéssel és tanácsadással is foglalkoznak. Szuhai 2012. december 21. óta tulajdonosa és ügyvezetője a cégnek, ám a vagyonnyilatkozatában ezen gazdasági tevékenységét nem tünteti fel. Mi több, a nyilatkozat azon részét, ahol a gazdasági társaságban történő érdekeltségről kell számot adni, nemes egyszerűséggel áthúzta”, írja a hírportál, a cikkben pedig megtaláljuk a szlovákiai vállalkozás cégkivonatát és Szuhai vagyonnyilatkozatának azon részét is, ahol azon részt, ahol gazdasági társaságban betöltött tisztségeiről kellene nyilatkoznia, nemes egyszerűséggel áthúzta.

A Szombathelyi7Nap ingyenes hetilap munkatársa megkereste a Demokratikus Koalíció szombathelyi elnökét, azzal a kérdéssel, hogy meg tudja-e erősíteni azon lapértesüléseket, miszerint a tulajdonában van egy, a vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett cég. – Milyen cég? – kérdezett vissza először Szuhai, hozzátéve, hogy majd megnézi a cikket, de ő erről nem tud semmit. – Az én tulajdonomban? – csodálkozott rá a képviselő. Miután a hetilap munkatársa szembesítette azzal, hogy a cég Szlovákiában van bejegyezve, és kimondta a társaság nevét is, Szuhai már emlékezett. – Ja igen, de ez egy nem működő cég – fogalmazott az elnök, hozzátéve, hogy „ez egy alapított cég”, és öt éve egyáltalán nem működik. Mint mondta, volt egy olyan szándékuk, hogy csinálnak egy nemzetközi kereskedelmi céget internetes vásárlásra, csak aztán nem sikerült és nem is foglalkoztak vele. – Akkor ezért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában sem? – tette fel a kérdést a Szombathelyi7Nap munkatársa. – Abszolút, persze. Ez egy egyáltalán nem működő cég – válaszolta Szuhai Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!